Με δύο Grammy στις αποσκευές του -το τελευταίο πέρυσι για το άλµπουµ του «Please Don’t Be Dead»- και έχοντας ξεγελάσει τουλάχιστον δύο φορές τον θάνατο, ο Αµερικανός τραγουδοποιός της Blues, R&Β, roots music, Fantastic Negrito, αποβιβάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Θα εµφανιστεί στις όχθες του Πηνειού, στη Λάρισα, στο οµότιτλο φεστιβάλ και οι θαυµαστές του ήδη αναζητούν εισιτήρια.

«Το ότι έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα µας και δίνει µόνο µία συναυλία στο Φεστιβάλ Πηνειού δείχνει την αξία του κορυφαίου µουσικού γεγονότος.

Του φεστιβάλ που δεν είναι µόνο µουσικό, αλλά διαδραστικό και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες» δήλωσε στο «Εθνος» ο αντιδήµαρχος Πολιτισµού του Δήµου Λαρισαίων, Πάνος Σάπκας.

Το Φεστιβάλ Πηνειού θα γίνει 19 µε 22 Ιουνίου και ο Fantastic Negrito θα εµφανιστεί την Πέµπτη 21 Ιουνίου «για να κινητοποιήσει σώµα και νου», όπως αναφέρουν τα µέλη της εταιρείας που τον φέρνουν στην Ελλάδα.

Σχεδόν 15 χρόνια µετά το συµβόλαιο του ενός εκατοµµυρίου µε την Interscope, ένα αποτυχηµένο ντεµπούτο άλµπουµ, έναν πυροβολισµό που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, ένα τροχαίο ατύχηµα που τον «έβαλε» σε κώµα για αρκετό καιρό, τη γέννηση του γιου του, την ενασχόλησή του µε την αγροτική παραγωγή και τις συναυλίες στους δρόµους του Οκλαντ, ο Fantastic Negrito ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες.

Κυκλοφόρησε δύο άλµπουµ που του χάρισαν δύο συνεχόµενα Grammy, το 2017 και το 2018, για το καλύτερο σύγχρονο Blues Album, και σήµερα περιοδεύει σε όλο τον κόσµο µε τα τραγούδια και τα µηνύµατα που στέλνει µέσω της µουσικής του.

Τα τραγούδια του γεννήθηκαν από µια σκληρή ζωή και βασίζονται στις ρίζες της µαύρης µουσικής, καθώς η οικογένειά του είναι από τη Σοµαλία και την Καραϊβική και µετακόµισε από τη Μασαχουσέτη στο Οκλαντ όταν ο Fantastic Negrito ήταν 12 ετών.

Ο 51χρονος σήµερα Xavier Amin Dphrepaulezz, όπως είναι το πραγµατικό του όνοµα, είναι ο τύπος του ανθρώπου που έχασε τα πάντα, που έπιασε πάτο και αναγεννήθηκε.

Στις τρεις κεντρικές σκηνές του Φεστιβάλ Πηνειού θα εµφανιστούν επίσης οι Κωστής Μαραβέγιας, Γιώτα Νέγκα, Ζωή Τηγανούρια, Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, ο ράπερ 12ος Πίθηκος, η µπάντα από το Ισραήλ Anna RF κ.ά., ενώ στους χώρους της διοργάνωσης θα υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις, δωρεάν για το κοινό.

ethnos.gr