Ο ΝΟΕ, κατά κόσμον Βασίλης Στρατής, είναι ένας Έλληνας ράπερ ιδιαίτερα γνωστός και πολλά υποσχόμενος. Παιδί της Αθήνας, όμως, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι έχει θεσσαλική καταγωγή, από τα Μεσάγγαλα του νομού Λάρισας.

Μάλιστα δεν παραλείπει να επισκέπτεται το χωριό του σε ανύποπτο χρόνο και μάλιστα, πέρυσι την Άνοιξη, καθάρισε μόνος του μια παραλία της περιοχής μην αντέχοντας να βλέπει την αθλιότητα των σκουπιδιών.

Ν.Ο.Ε σημαίνει Νόημα. Όραμα. Εξέλιξη: «Βρίσκω το νόημα στην ελευθερία, να κάνεις ό,τι εσύ θέλεις, χωρίς περιορισμούς, αλλά με λογική. Όσο για το όραμα, έχει να κάνει με το ταξίδι μου στη μουσική. Θέλω να φτάσει σε όσα περισσότερα αυτιά γίνεται. Η εξέλιξη έρχεται μέσα από τη γνώση και τις εμπειρίες», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μερικά από τα κομμάτια του είναι: Eminem, Freddie Gibbs, Πέζος, NOEra, Ευτυχισμένος, ΘΕΟΣ, Λίγο, THHF, Athens Best, Έλληνα Kush ή Haze, Stoner, Party, Steph Curry, Λίγες λέξεις χαράς, Zdoing, Bob Marley, καθώς και πολλές συνεργασίες του με μεγάλη απήχηση, όπως: Mary Jane (ft. Mad Clip), Colombiano remix (ft. Raf, Ypo, Slogan, Efta), MMWX (ft, DJ Silence, Mpelafon, J Fyah), Game Over (ft. Slogan, Gio Melody), Ντούτσι (ft. Supreme) κ.ά.

Δείτε την συνέντευξή του στη Lifo

https://www.lifo.gr/articles/music_articles/289953/n-o-e-i-allagi-sti-zoi-moy-irthe-mesa-apo-tin-askisi-ti-xortofagia-ti-nifaliotita-kai-ton-dialogismo