Συναυλία με το δημοφιλές γκρουπ BAiLdSA θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 19:30 στη Μεγάλη Σκηνή του Πάρκου των Ευχών.
Οι BAiLdSA συνδυάζoυν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα. δημιουργώντας ξεχωριστές μελωδίες στο άκουσμα των οποίων δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα».
Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτησα, μπούχτισα κτλ.
Το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε το 2007 και από τότε περιοδεύουν παίζοντας με… μανία και περίσσια ενέργεια σε μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους.
Το μουσικό τους στυλ συνδυάζει διαφορετικά είδη όπως ska, reggae, gypsy-punk με παραδοσιακά πνευστά των Βαλκανίων. Ο συνδυασμός αυτός ξεσηκώνει το κοινό σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις.
Έχουν κάνει περισσότερα από 250 live μέχρι στιγμής σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, FYROM, Βουλγαρία και Αλβανία, πολυάριθμες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, και support σε μπάντες όπως οι Kultur Shock, οι New Model Army και ο Manu Chao.
Οι BAiLdSA, από την αρχή της πορείας τους, μέσα από τα τραγούδια τους και την στάση τους, τάχθηκαν ενεργά στον αγώνα της κοινωνικής αλλαγής ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Με εκφραστικό όχημα το ίδιο το συγκρότημα, μεταφέρεται από τόπο σε τόπο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ενότητας.
Οι BAiLdSA είναι:
Θάνος Γκουντάνος – κιθάρες
Γιάννης Γκουντάνος –  τύμπανα
Γιάννης Βαμβακάς – ακορντεόν, πλήκτρα
Δημήτρης Χαυλίδης – τρομπέτα
Γιάννης Ιωαννίδης – μπάσο