Μιά πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λάριςας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Ωδείο, έχοντας ως σημείο αναφοράς το όργανο της Τούμπας. Καλεσμένος του Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικουο Ωδέιου ο βολιώτης τουμπίστας Βασίλης Μαντούδης. Μαζί του η διακεκριμένη Λαρισαία σολίστ Ιωάννα Σιοπούδη στο πιάνο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Ο Βασίλης Μαντούδης, μετά απο σχεδόν δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία στην κεντρική Ευρώπη, επιστρέφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μιά σειρά επιλεγμένων εμφανίσεων, αρχής γενομένης απο τη γενέτειρά του, την πόλη του Βόλου. Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ θα περιλαμβανει έργα απο σχεδόν όλες τις στυλιστικές περιόδους, ξεκινώντας απο τον Ecclès καί το Γαλλικό Μπαρόκ και  φτάνοντας μέχρι τον Astor Piazzolla και τον 20ό αιώνα. Πραράλληλα, στόχος της συναυλίας αποτελεί και η προβολή του οργάνου της Τούμπας στο Ελληνικό κοινό,  οι εκτελεστικές του δυνατότητες  και το ξεχωριστό του ηχόχρωμμα. Ώς έκ τούτου, κατά τη διάρκεια τού ρεσιτάλ, θα γίνονται και αναφορές στη  μορφολογία αλλά και τη θέση του οργάνου στις ανάγκες της σύγχρονης μουσικής εκτέλεσης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Ο Βασίλης Μαντούδης γεννήθηκε στο Βόλο και ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία στην ηλικία των 7 ετών με ακκορντεόν και ανώτερα θεωρητικα ολοκληρώνοντας με Άριστα. Στα 16 έρχεται σε επαφή με το όργανο της Τούμπας όπου σπουδάζει στο Εθνικό ωδείο Αθηνών, τελειώνοντας το Δίπλωμά του με Άριστα. Παράλληλα ολοκληρώνει σπουδές στα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2007 μετακομίζει στην Ολλανδία όπου σπουδάζει στο Conservatorium Maastricht Τούμπα με ειδίκευση Ορχηστρικής μουσικής υπό τον Hans Nickel (WDR) με υποτροφία απο την Ολλανδική Κυβέρνηση και το Αχιλλοπούλειο Ίδρυμα.  Ολοκληρώνει τις σπουδές του με Cum Laude και ταυτόχρονα το παιδαγωγικό τμήμα των Ακαδημιών Tilburg-Maastricht με ειδίκευση «Παιδαγωγική στην Τούμπα».  Στη συνέχεια γίνεται δεκτός και ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό Τμήμα του Conservatorium Maastricht  υπό τον  Hans Nickel με υποτροφία απο την Ολλανδική Κυβέρνηση και το Αχιλλοπούλειο Ίδρυμα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και Master Classes απο πολλούς κορυφαίους εκτελεστές του οργάνου σε όλη την Ευρώπη, για Συμφωνική Μουσική, Μουσική Δωματίου και Solo εκτέλεση.  Έχει επιτύχει πολλαπλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.  Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία που ζεί στο εξωτερικό, συνεργάζεται με πολλές Ευρωπαικές Ορχήστρες τόσο σε Συμφωνική Μουσική (Aachen Philharmoniker, L' Opera Royal de Liége, Philharmonie Zuyd Nederland, Limburgs Simfonie Orkest  κ.α), σε Μουσική Συνόλων Πνευστών (Harmonie St. Cecilia Eijsden, Brassband Smeermaas, Fanfare Orkest van Landgraaf  κ.α.), σε Μουσική Δωματίου και Solo Εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη.
Η Ιωάννα Σιοπούδη γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης με την Λ.Ρίζου και τον Τ. Σακελλάριο και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με τον G.Kern στο τμήμα «Παιδαγωγική Οργάνου (τραγουδιού)», απ'όπου αποφοίτησε με Μagister Artium το 1998. Έκτοτε εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ως καθηγήτρια και συνοδός πιανίστα. Είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Ενωδεία» (Δ.Καρβούνη) και του τρίο «Αντιθέσεις» (βιολί, κλαρινέτο, πιάνο). Έχει μελετήσει και συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες-παιδαγωγούς, όπως οι Γ.Χατζηνίκος, Δ. Ευνουχίδου, Δ. Δημόπουλος, Δ.Τουφεξής, H. Höll, M. Pepe, R.Penkova κ.α. Έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και συνοδός τραγουδιστών και χορωδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.