Το φεστιβάλ Μουσικότροπο ανοίγει νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση των παιδαγωγών και των καλλιτεχνών.
Υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα τα οποία απασχολούν και ζητούν λύση στη διδασκαλία και στην εκτέλεση ενός μουσικού οργάνου, συμπεριλαμβανομένου και του τραγουδιού.
Η διοργάνωση τέτοιων εργαστηρίων, αποτελούν τη βάση για εξεύρεση λύσεων.
Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν και προσδίδουν τη σωστή πληροφόρηση για πολλά και διαφορετικά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και διδασκαλία της μουσικής.
Ο Χρήστος Νούλης, ο άνθρωπος που εισήγαγε την Ορθοσωμική στην Ελλάδα το 2003, θα βρίσκεται κοντά μας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.
Το εργαστήριο που θα παρουσιάσει  στην αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, δίνει την ευκαιρία σε μουσικούς, μαθητές, καθηγητές και ερμηνευτές όλων των οργάνων και τραγουδιστών, να πληροφορηθούν, να γνωρίσουν και να μελετήσουν τις θεμελιώδεις αρχές που συμβάλλουν σε μία αβίαστη, εύκολη και ελεύθερη μουσική πράξη.
Η Ορθοσωμική για Μουσικούς© προκύπτει από την ανάγκη για βελτίωση της σωματικής τους απόδοσης και την πρόληψη προβλημάτων που προκύπτουν από την έντονη και καθημερινή μελέτη και την αντιμετώπιση των πολλαπλών σωματικών προβλημάτων των μουσικών.
Ο Χρήστος Νούλης είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος εκπαιδευτικός της τεχνικής “Αλεξάντερ” της χώρας μας, ενώ η βασική του προσέγγιση στη διδασκαλία αυτής της Τεχνικής είναι αποτέλεσμα της τετραετούς σπουδής με τον Δόκτορα Don Weed στην μέθοδο ITM (Interactive Teaching Method). Έχει διδάξει σε σεμιναριακά εργαστήρια στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα του κόσμου.
Αίθουσα Ήβη Βοζαλή, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα 10:30 - 14:30 και 16:00 - 19:00
Τιμή παρακολούθησης: 30 € και 20 € (Φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ).
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Απαραίτητη η εγγραφή συμμετοχής μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Φεστιβάλ www.mousikotropo.gr