Το Σάββατο 19 Μαιου στις 8:30΄ το απόγευμα, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, ακολουθώντας μία παράδοση δεκαετιών, θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μας την ετήσια συναυλία της, ένα αφιέρωμα στον αειθαλή Έλληνα τραγουδοποιό και συνθέτη Μίμη Πλέσσα.
Την ενορχήστρωση και τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιώνεπιμελήθηκε ο μαέστρος της Χορωδίας Χρήστος Κτιστάκης, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του, ενώ τη Χορωδία θα συνοδέψει επί σκηνής και εξαμελής λαϊκή ορχήστρα.
Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος, ο οποίος σε πολύ μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Αργότερα, σε ηλικία μόλις 27 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ!Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα καλύπτει, εδώ και έξι δεκαετίες, όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της μουσικής και του τραγουδιού, ενώ ανέδειξε πολλούς καλλιτέχνες μέσα από τα τραγούδια του. Έχει γράψει τη μουσική για 104 κινηματογραφικές ταινίες, 70 θεατρικές παραστάσεις και μία τηλεοπτική σειρά.Διηύθυνεμερικές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε δικά του έργα και κέρδισε βραβεία και διακρίσεις στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία.
Δεκαοκτώ από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη, τραγούδια που λατρεύτηκαν και τραγουδήθηκαν από περασμένες γενιές, αλλά εξακολουθούν να αρέσουν και να μαγεύουν και τη σημερινή νέα γενιά, θα παρουσιάσει η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου, τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλο το ίχνος τους στην ελληνική μουσική, τον ελληνικό κινηματογράφο και εξακολουθούν, ακόμη και σήμερα να ακούγονται και να συγκινούν.
Τα μέλη της Χορωδίας και ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, δουλεύοντας σκληρά εδώ και τέσσερις μήνες, προετοιμάστηκαν με ζήλο, μεράκι και πολλή αγάπη για τη μουσική του συνθέτη, φιλοδοξώντας να παρουσιάσουν μία άρτια συναυλία, που θα ενθουσιάσει και θα συναρπάσει το λαρισαϊκό, φιλόμουσο κοινό, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια για τη Συναυλία από το κυλικείο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και από τα μέλη της Χορωδίας.