Μια διαδραστική συναυλία του μουσικού συνόλου ARTéfacts ensemble με τίτλο  «Προσεγγίζοντας τη σύγχρονη μουσική σκέψη μέσω του Ρυθμού», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσικότροπο, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Το Μουσικότροπο, το πρωί της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου, ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, για να γνωρίσουν τη σύγχρονη τέχνη από πρώτο χέρι και να δουν από μία διαφορετική οπτική τον Πολιτισμό και την Τέχνη του σήμερα.
Μια διαδραστική παρουσίαση που ανοίγει νέους ορίζοντες, γεννά ερωτήματα και προκαλεί ενδιαφέροντα σ’ έναν τομέα της μουσικής που βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη.
Το ARTéfacts ensemble, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα σύγχρονης μουσικής της χώρας μας, θα παρουσιάσει  στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, μια συναυλία με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη σύγχρονη μουσική σκέψη μέσω του Ρυθμού».
Το μουσικό σύνολο ARTéfacts ensemble, ασχολείται συστηματικά με τη μετάδοση και την ανάδειξη της λεγόμενης «σύγχρονης» ή «νέας» μουσικής, για πάνω από μία δεκαετία.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, σεμινάρια – συνεδρίες με στόχο την κατανόηση αυτής της μουσικής. Ένα είδος μουσικής απαιτητικό τόσο για τους εκτελεστές όσο και για τους ακροατές της.
Στη συνάντηση αυτή, θα γίνει μια προσέγγιση στη «νέα» μουσική μέσω του ρυθμού. Ο ρυθμός, μια θεμελιώδης έννοια για την ίδια την τέχνη, υπήρξε ο θεμέλιος λίθος της και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους συνθέτες του 20ού και 21ου αιώνα.
Θα παρουσιαστούν τμήματα χαρακτηριστικών έργων του 20ού αιώνα, ενώ σε διαδραστική επικοινωνία με τα παιδιά - μακριά από την στείρα εγκυκλοπαιδική πληροφορία - επιδιώκεται το χτίσιμο ενός ειλικρινή κώδικα ανάμεσα στην τέχνη και το σκεπτόμενο κοινό.
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, με την ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ.