Συναυλία με έργα μουσικής δωματίου, διαφορετικά ως προς τη δομή, τη σύνθεση οργάνων και τη χρονολογική τους δημιουργία, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι φιλόμουσοι της πόλης από το σύνολο μουσικής δωματίου καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο απαρτίζεται από μουσικούς της πόλης, οι οποίοι στην πλειονότητά τους διδάσκουν στο Δημοτικό ωδείο και τους συνδέει μεταξύ τους μακρά φιλία, αλλά και μία διαρκής καλλιτεχνική συνεργασία, καθώς συνυπήρξαν μουσικά ως μέλη της συμφωνικής ορχήστρας του Δ.Ω.Λ.
Τους ενώνει επίσης η αγάπη για τη μουσική δωματίου, που αφορά κυρίως το κουαρτέτο και επεκτείνεται εως και το  νονέτο (έργο για εννέα όργανα).
Τα έργα τα οποία θα ερμηνευτούν προέρχονται από τρείς διαφορετικές περιόδους της μουσικής δημιουργίας.
Το Κοντσέρτο σε  ρε ελάσσονα για δύο βιολιά, τσέλο και έγχορδα, έργο της εποχής μπαρόκ,  αποτελεί  το ενδέκατο κοντσέρτο της συλλογής  '' L'estro armonico '' τουA.Vivaldi. Πρόκειται για μια σύνθεση concerto groso, με το μουσικό υλικό να μεταφέρεται μεταξύ μιας ομάδας σολίστ και της πλήρους ορχήστρας εγχόρδων. Τον σολιστικό ρόλο του βιολιού θα αναλάβουν οι Απόστολος Μητράς και Στέλλα Τσιαρδάκα  και του τσέλου η Χαρούλα Σαφαρή.
Η δεύτερη σύνθεση ανήκει στην κλασσική περίοδο της μουσικής και συγκεκριμένα στονW.A.Mozart. Το  1777 ο συνθέτης  επισκέφθηκε  για μεγάλο χρονικό διάστημα το Μάνχαιμ, όπου μεταξύ άλλων  συνέθεσε δύο κουαρτέτα για φλάουτο. Το πρώτο από αυτά ολοκληρώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του έτους, είναι γραμμένο σε ρε μείζονα και θα παρουσιαστεί από τους Τσιαρδάκα Γιώργο( φλάουτο), Καραμανώλη Δημήτρη (βιολί), Σκίμπα Γιώργο (βιόλα) και Σαφαρή Χαρούλα (τσέλο).
Η συναυλία θα ολοκληρωθεί  με μία σύνθεση του 20ου αιώνα καιι συγκεκριμένα  το Νονέτο Αρ.2 του Βοημού συνθέτη  Bohuslav Martinu. Το έργο συνετέθηκε το 1959 έπειτα από προτροπή του Εθνικού Νονέτου της Τσεχίας και έκανε πρεμιέρα το ίδιο έτος στο Φεστιβαλ του Σάλτσμπουργκ, λίγο μετά το θάνατο του συνθέτη. Στο έργο θα συμπράξουν οι Καραμανώλης Δημήτρης(βιολί), Σκίμπας Γιώργος (βιόλα), Σαφαρή Χαρούλα (τσέλο), Ζαχαρτζής Μιχάλης (κοντραμπάσσο), Τσιαρδάκας Γιώργος (φλάουτο), Κοτρώτσιος Στέλιος (κλαρινέτο), Χατζούλης Δημήτρης (όμποε), Αποστολίδου-Καραμανώλη Ευδοξία (φαγκότο) και Χολέβα Νέλλη (κόρνο).
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 20:00 στην αίουσα '' Έρση Σαράτση'' του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου  στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Η τιμή του εισητηρίου θα είναι 5 ευρώ,  ενώ για μαθητές (ωδείων,σχολείων) η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η προπόπωληση εισητηρίων για τη συναυλία της Λάρισας θα ξεκινήσει την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό ωδείο από τις 10 πρωι έως τη 1 το μεσημέρι.