Η παιδική κλασική ορχήστρα Solartino του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας πρόκειται να συμμετάσχει στο Μουσικό Εργαστήριο παιδικής ορχήστρας σε συνεργασία με το Ωδείο Φ. Νάκας Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 29 Απριλίου στην συμπρωτεύουσα. Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους λιλιπούτειους μαθητές με υπεύθυνη την κα Ελεάνα Βλιτσάκη σε μια σύμπραξη με την παιδική ορχήστρα του ωδείου Φ. Νάκας υπό την καθοδήγηση της Παρασκευής Καραγιάννη. Αρωγός στο εγχείρημα αυτό είναι ο Πoλιτιστικός Σύλλογος Solarte.
Βιογραφικό ορχήστρας Solartino
Το σύνολο αυτό δημιουργήθηκε το 2007, με σκοπό τη γνωριμία και  την αρχή της εξοικείωσης  των μικρών μαθητών- μέχρι 12 ετών- με την εκτέλεση σε σύνολα, όπως η συμφωνική ορχήστρα που θεωρείται για τα περισσότερα κλασικά  έγχορδα το σημαντικότερο μουσικό σχήμα. Αρχικά λειτούργησε με την καθοδήγηση του μαέστρου και καθηγητή βιολιού κ. Νίκου Στ. Ευθυμιάδη. Από το 2014 το σχήμα λειτουργεί με την επιμέλεια και διδασκαλία της καθηγήτριας βιολιού κ. Ελεάνας Βλιτσάκη.
Το ρεπερτόριο του συνόλου επιλέγεται με γνώμονα πάντα την ποιότητα και τη δυνατότητα θετικής προσέγγισής του από τους μικρούς μαθητές. Αντλείται από το πλούσιο κλασικό ρεπερτόριο, αλλά και από το έντεχνο ρεπερτόριο του κινηματογράφου, της τζαζ μουσικής και των διαφόρων χωρών από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Η ορχήστρα “solartino” δέχεται χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις όλους τους μαθητές κλασικών οργάνων ορχήστρας (έγχορδα με δοξάρι, πνευστά, κρουστά) από τον δεύτερο κιόλας χρόνο σπουδών τους.
Το σύνολο εμφανίζεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο στις επίσημες συναυλίες συνόλων του Σ.Ω.Λ., αλλά και σε εκδηλώσεις διοργανώσεων του Δήμου, της Περιφέρειας καθώς και άλλων γειτονικών Δήμων. Έχει ήδη εμφανιστεί στην παραγωγή του «Μύλου των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, σε εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων στο Μύλο του Παπά, και σε εκδηλώσεις της Περιφέρειας Λάρισας στις κεντρικές μεγάλες πλατείες της πόλης μας.