Σε "θριαμβευτική", όπως έγραψε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, εξελίχθηκε η εμφάνιση της Ορχήστρας Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το περασμένο Σάββατο.
 Η ορχήστρα ήταν καλεσμένη της ομάδας γιατρών "Solidarité Médicale avec la Grèce", η οποία ήδη έχει προσφέρει στο ελληνικό Δημόσιο ένα ειδικό ασθενοφόρο όχημα που διεξάγει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε απομονωμένα χωριά, με σκοπό να συγκεντρωθεί ποσό για δεύτερο όχημα.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο Maison du Peuple στο κέντρο των Βρυξελλών, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά.
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δημήτρης Αργυρόπουλος, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας  κ. Παναγιώτης Αγραφιώτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου του Saint-Gilles και άλλοι εκπρόσωποι επισήμων φορέων.
Η ορχήστρα της Λάρισας, τόσο με τη δεξιοτεχνία των μελών της, όσο και με το μεστό δέσιμό της, παρέσυρε το κοινό (μισοί Έλληνες, μισοί Βέλγοι περίπου), σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, ώστε στο τέλος πολλοί χόρεψαν συρτάκι μέσα στην παλλόμενη αίθουσα.
Το πρόγραμμα συντέθηκε από γνωστά λαϊκά τραγούδια των Τσιτσάνη, Καλδάρα κ.α. επιλεγμένα με τρόπο που να δίνουν μία ολοκληρωμένη γεύση Ελλάδας.
Την ορχήστρα αποτελούν οι: Αλέξανδρος Τσιωνάς και Αντωνία Βισβίκη στις φωνές, Αστέρης Τσέτσιλας - φωνή και βιολί, Βαγγέλης Τσιαπλές και Κώστας Ταμβακάς στα μπουζούκια, Σπύρος Καβαλλιεράτος - κιθάρα, Πέτρος Παππάς - φλάουτο και μπαγλαμά, Γιώργος Αγγελάκης - ακορντεόν, Νάνση Χατζή - κοντραμπάσο και ο Γιάννης Μακρυγιάννης στα κρουστά και το χορό.
Η συμβολή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στα έξοδα μετακίνησης τονίστηκε επανειλημμένως από τους ομιλητές και το στίγμα της ποιότητας του Ωδείου μας, σίγουρα έμεινε ανεξίτηλο στη συνείδηση των παρευρισκομένων.
Οι φωτογραφίες είναι του Λαρισαίου φωτογράφου Ανδρέα Μαρουσούλη.