Στο πλαίσιο του 4ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, ο συνθέτης και πιανίστας Ευριπίδης Μπέκος παρουσιάζει στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος – Μπαρμπής Βοζαλής, μια πρωτοποριακή προβολή βωβού κινηματογράφου της ταινίας “Sherlock Holmes” του 1922 με ζωντανό μουσικό αυτοσχεδιασμό, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00.
Στο μακρινό 1922 κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Goldwyn Pictures, μια από τις πρώτες άκρως επιτυχημένες ενσαρκώσεις στη μεγάλη οθόνη, του θρυλικού ντέτεκτιβ Sherlock Holmes, με πρωταγωνιστή τον John Barrymore.
Ο βωβός κινηματογράφος βρισκόταν στο αποκορύφωμά του. Το κοινό συνέρρεε στις κινηματογραφικές αίθουσες, όπου πάντοτε, ένας πιανίστας ή όργανίστας “έντυνε” μουσικά την ταινία, για δυο πολύ βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν βέβαια για να καλύψει τις ανάγκες της πλοκής, όπως και την απουσία των πραγματικών διαλόγων. Ο δεύτερος λόγος, για να καλύψει το θόρυβο της μηχανής που αναπαρήγαγε το φιλμ!
Ο Ευριπίδης Μπέκος, συνθέτης,  πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία (MINOS-EMI, Universal κ.α.), θα δώσει μια νέα μουσική διάσταση στην ταινία, αυτοσχεδιάζοντας ζωντανά στο πιάνο κατά την προβολή της.
Οι “ασπρόμαυρες” περιπέτειες του Sherlock Holmes αναβιώνουν...
Άραγε, ποιός είναι ο ήχος του “ασπρόμαυρου” στο σήμερα;
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες 2410 614449.