Στo πλαίσιo των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Λάρισα, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας συνδιοργανώνουν Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες. Η πρώτη εορταστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα με την εμφάνιση των μεγάλων φωνητικών και οργανικών συνόλων του Σ.Ω.Λ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Την συναυλία θα ανοίξει η Βυζαντινή Χορωδία του Σ.Ω.Λ η οποία θα αποδώσει απολυτίκια και καταβασίες των Χριστουγέννων με υπεύθυνο τον Αλέξη Κωνσταντίνου.
Στην συναυλία μεταξύ άλλων θα ακουστούν το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο «Magnificat» του Ιταλού συνθέτη της εποχής μπαρόκ Αntonio Vivaldi. To μεγαλειώδες αυτό έργο είναι γραμμένο για σολίστ, ορχήστρα εγχόρδων και μικτή χορωδία. Το ορατόριο του Ιταλού συνθέτη το οποίο εκφράζει με τον ομορφότερο τρόπο το μεγαλείο της γέννησης του Θεανθρώπου θα αποδοθεί από την μικτή χορωδία «Solarte».
Στην συνέχεια το φωνητικό σύνολο «Solartissimo» θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικα έργα από τον μεσαίωνα έως σήμερα.
Ακόμα θα ακουστεί το κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα για 2 βιολιά BWV 1043 του J.S.Bach. H σύνθεση του κοντσέρτου έγινε στην ευτυχισμένη περίοδο κατά την οποία ο Bach ζούσε στο Κάιτεν (1717-1723) γράφοντας μεταξύ άλλων και τα περίφημα «Βραδεμβούργια Κοντσέρτα». Παρά το γεγονός ότι αρκετά έργα του γνωστού συνθέτη εκείνης της περιόδου έχουν χαθεί, το κοντσέρτο για 2 βιολιά το οποίο διακρίνεται  από την μπαρόκ φόρμα διασώθηκε από τον γιό του Kαρλ Εμμάνουελ Μπαχ. Το έργο θα αποδώσει η κα Ελεάνα Βλιτσάκη, καθηγήτρια βιολιού του Σ.Ω.Λ και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και η κα Χριστίνα Τσίγκα καθηγήτρια βιολιού στο ωδείο Δ. Δημόπουλου και στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαίδας.
Τέλος θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλο τον κόσμο από την ορχήστρα «Solartium» και την παιδική χορωδία «Solarte Junior». Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση των συνόλων την έχει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.
Το Σ.Ω.Λ συνεχίζει τις συναυλίες του με την εμφάνιση των μικρών συνόλων και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα απολαύσουμε τους λιλιπούτειους μουσικούς σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στο θέατρο ΟΥΗΛ. Στο γιορτινό αυτό κλίμα θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό από την παιδική ορχήστρα «Solartino», το Σύνολο Μικρών Κιθαριστών και το Φυτώριο Παιδικής Χορωδίας. Από τα τμήματα της προπαιδείας θα παρακολουθήσουμε την παιδική θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Άρτσι Μπούρτσι» σε μια σύμπραξη με το Σύνολο Πνευστών.
Η είσοδος για το κοινό και στις δυο συναυλίες θα είναι ελεύθερη.