Ένα γιορταστικό επίκαιρο πρόγραμμα περιλαμβάνει η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα δώσει η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ και στην οποία συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ και Ορχηστρικό Σύνολο, με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, στις 8:00 μ. μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ και εντάσσεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΔΩΛ για τις γιορτινές μέρες του Δωδεκαημέρου.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με τη γιορταστική τους συναυλία, οι χορωδίες ΔΩΛ θα στείλουν τις ευχές τους για τις άγιες μέρες, παρουσιάζοντας στο κοινό της πόλης μας ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, που ετοίμασαν με πολύ ενθουσιασμό, αγάπη και μεράκι και το οποίο περιλαμβάνει έργα σπουδαίων συνθετών και κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.
Ειδικότερα, στο Α’ μέρος της συναυλίας θα απουσιαστεί το μεγαλειώδες “Gloria” του Antonio Vivaldi με solist την Γιώτα Κοντού (soprano) και την Αμαλία Σδρόλια (mezzo soprano). Το “Gloria” του Antonio Vivaldi (1678 - 1741) γράφτηκε το 1715 περίπου, στη Βενετία, για το Ospedale della Pietà, ένα ορφανοτροφείο θηλέων που φιλοξενούσε συνήθως τα νόθα κορίτσια των Βενετών ευγενών, στηριζόμενο στις χορηγίες τους. Το ίδρυμα ήταν ιδιαίτερα φημισμένο για τη μουσική εκπαίδευση που προσέφερε και ο Vivaldi εργαζόταν εκεί το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του ως ιερέας και μουσικοδιδάσκαλος. Πρόκειται για το πιο φημισμένο χορωδιακό έργο του συνθέτη, βασισμένο στον δοξολογικό ύμνο της Καθολικής Λειτουργίας, το κείμενο του οποίου μοιράστηκε από το συνθέτη σε 12 μέρη, για χορωδία και σολίστες. Το έργο παρέμενε θαμμένο ανάμεσα σε αναξιοποίητα και ανέκδοτα χειρόγραφα του συνθέτη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1920. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1939 σε μία διασκευή (περικεκομμένη) από τον Ιταλό μαέστρο Alfredo Casella, και με την ολοκληρωμένη του μορφή το 1957 στο 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής στη Νέα Υόρκη.
Στο Β’ μέρος της συναυλίας η Παιδική και η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ θα μας ταξιδέψουν σ’ όλο τον κόσμο με τραγούδια και ύμνους που γράφτηκαν για τη μεγάλη αυτή μέρα, μελωδίες λαμπερές και συνάμα κατανυκτικές, που με την υπέροχη μουσική τους αποδίδουν το πραγματικό νόημα της ενανθρώπισης του Θεανθρώπου και προαναγγέλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της χριστιανοσύνης, ζεσταίνοντας τις καρδιές των ανθρώπων..
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με αριθμημένες προσκλήσεις, που θα διατίθενται απ’ το ΔΩΛ την Πέμπτη και Παρασκευή (20 & 21/12ου) 11:00 - 13:00 το πρωί και 6:00 - 8:00 το απόγευμα, καθώς και το Σάββατο πριν την έναρξη της συναυλίας.