Ένα γιορταστικό μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο περιλαμβάνει η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα δώσει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ και Ορχηστρικού Συνόλου, στο οποίο συμμετέχουν δώδεκα εξαίρετοι μουσικοί της πόλης μας.

Ως σολίστ συμμετέχουν η Γιώτα Κοντού (soprano), Αμαλία Σδρόλια (mezzo soprano), και στο πιάνο η Ιωάννα Σιοπούδη.Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019, στις 8:00 μ. μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ και εντάσσεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία των χορωδιών του ΔΩΛ έχει καταστεί θεσμός για την πόλη μας, καθώς πραγματοποιείται αδιάλειπτα για περίπου, σαράντα χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με τη γιορταστική τους συναυλία οι χορωδίες ΔΩΛ θα στείλουν τις ευχές τους για τις άγιες μέρες, παρουσιάζοντας στο κοινό της πόλης μας ένα πρόγραμμα που ετοίμασαν με πολύ με αγάπη και μεράκι, το οποίο περιλαμβάνει κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ύμνους και κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο.

Ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο, απ’ την Ελλάδα, στη Σικελία, στη Γερμανία, στη Ρωσία,  στην Ουκρανία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τη Λατινική Αμερική, στο οποίο «Άγγελοι της γης», άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με μια φωνή υμνούν τον ερχομό του Θεανθρώπου.

Ένα ταξίδι με οδηγό τα τραγούδια και τους ύμνους της Θείας Γέννησης. Μελωδίες υπέροχες, λαμπερές μα και κατανυκτικές, που φέρνουν το χαρμόσυνο μήνυμα της χριστιανοσύνης, ενώ προαναγγέλλουν και την έλευση του νέου χρόνου, ζεσταίνοντας τις καρδιές των ανθρώπων.

Η προπώληση των εισιτηρίων, με αριθμημένες θέσεις, πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Δεκεμβρίου ώρες 10-13 και 18-20,
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Δεκεμβρίου ώρες 12-14
και την επόμενη εβδομάδα,
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11:00-13:00 το πρωί και 6:00-8:00 το απόγευμα.