Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 21:30 θα παρουσιαστεί στο JOKERS στο Φρούριο το πρώτο EP του «Lunar Moods» - του σαξοφωνίστα Νίκου Χαλκιά - με τον ομώνυμο τίτλο. Πρόκειται για μια DIY παραγωγή με τέσσερις συνθέσεις που άρχισε να δουλεύει από το 2012.
Οι συνθέσεις είναι ένας συγκερασμός από ήχους synthesizers των 70’s και 80’s, τεχνικές Τζαμαϊκανής Dub και μορφολογία επηρεασμένη από τη Φούγκα. Στο στυλ της μουσικής του είναι αυτοδίδακτος, «την ανακάλυψε» όπως λέει ο ίδιος «βήμα-βήμα» χωρίς να παραγνωρίζει τα εφόδια που πήρε από τις σπουδές του. Το κομμάτι με τίτλο «Clockwork» χρησιμοποιήθηκε ως μουσικό θέμα στην παράσταση χοροθεάτρου «Άσκηση» της ομάδας Off Art της Ρούλας Καραφέρη.
Πρωτοεμφανίστηκε με τους Funky Filta και συμμετέχει στους Fagus, τους Roots & Grooves, τους Jah Love Maria και τους Κακό Συναπάντημα. Έχει πλαισιώσει με το σαξόφωνό του πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, κ.λ.π.
Ανήσυχος και ευαίσθητος νέος καλλιτέχνης, με συμμετοχές σε ακτιβιστικές δράσεις οικολογίας στη Δανία και αλλού, δείχνοντας ότι η τέχνη και η ζωή αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοτροφοδοτούνται.