Το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Κατά την συνάντηση αυτή είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση μαζί του για όλα τα ζητήματα που άπτονται του βλαχόφωνου Ελληνισμού.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος γνώστης των ζητημάτων, ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που αφορούν τον βλαχόφωνο Ελληνισμό και άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή τον κ. Μαγειρία για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Μαγειρία για την προσφορά του και επαίνεσε θερμά τόσο το έργο της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας, όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους για το καλό του Ελληνισμού.

Ο κ. Μαγειρίας πρόσφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις τελευταίες εκδόσεις της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων και το έμβλημα της Π.Β.Α.. Έλαβε δε ως εκλεκτό δώρο από τον Πατριάρχη μανικετόκουμπα με το έμβλημα του Πατριαρχείου.