Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, φιλοξενεί την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, και ώρα 19:30, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, τους Λαρισαίους φωτογράφους, Ηλία Νάκα και Κωνσταντίνο Οικονόμου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό, τη φωτογραφική τους δουλειά.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ηλίας Νάκας

Είναι Λαρισαίος εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ερασιτέχνης φωτογράφος. Πήρε τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας από σεμινάρια που διοργάνωνε η φωτογραφική λέσχη Λάρισας το 1997 Συστηματικά ασχολείται με αυτή από το 2018 με εικόνες από τη φύση αλλά και από τη ζωή και τις δραστηριότητες των ανθρώπων. Οι φωτογραφίες του έλαβαν μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς σε γνωστό διεθνές site όπου απέσπασαν αρκετές διακρίσεις. Μικρές συλλογές του εκτίθενται στο ιδιόκτητο site «photographer-eye.com».

Κωνσταντίνος Οικονόμου

Είναι Λαρισαίος, υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορία και ερασιτέχνης φωτογράφος. Ασχολείται επίσης με το βίντεο διατηρώντας κανάλι στο youtube . Η πρώτη επαφή του με την φωτογραφία ξεκινά από την εφηβική του ηλικία. Το 2010 παρακολούθησε το πρώτο σεμινάριο φωτογραφίας στην Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας που τον βοήθησε αρκετά στο φωτογραφικό του ταξίδι. Από το 2013 μέχρι το 2016 ήταν ενεργό μέλος της ομάδας Fplus.

Μέσα από τις δραστηριότητες και τις συναντήσεις της ομάδας απέκτησε μια διαφορετική οπτική ματιά στο φωτογραφικό του κάδρο. Πειραματίστηκε με διάφορα είδη φωτογραφίας αλλά αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο και τον κέρδισε είναι η Μακρά Έκθεση (Long Exposure.) με το οποίο και ασχολήθηκε ιδιαίτερα. Πολλές από τις φωτογραφίες του έλαβαν μέρος σε γνωστό διεθνές site όπου απέσπασαν αρκετές διακρίσεις. Μικρές συλλογές του εκτίθενται στο ιδιόκτητο site photographer-eye.com.