Στην τελετή βράβευσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για τα έτη 2021 και 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης

Στις 24 Οκτωβρίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργάνωσε Τελετή Βράβευσης για τις Ελληνικές πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή των Εθνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Βιώσιμη Κινητικότητα, για τα έτη 2021 και 2022.

Στην Τελετή Βράβευσης χαιρετισμούς απεύθυναν οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς και η κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ.Πέτρος Βαρελίδης.

Το καλωσόρισμα και η έναρξη της βράβευσης πραγματοποιήθηκε από τον κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.

Στη περιθώριο της Τελετής ο Δήμαρχος Τεμπών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς και να ανταλλάξει απόψεις με Δημάρχους από την Ελλάδα που συμμετέχουν σε δράσεις της ΕΕΚ.

Το απόγευμα ακολούθησε το τελικό συνέδριο που αφορούσε το Συνασπισμό παρακολούθησης κατά της διακίνησης επικίνδυνων αποβλήτων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών τόνισε ότι:

"Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννη για την πρόσκληση στην Τελετή Βράβευσης. Ο Δήμος Τεμπών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε τέτοιες δράσεις και είναι η τρίτη χρονιά φέτος που συμμετέχει με δράσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Βέβαια, φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, διότι η Εβδομάδα Κινητικότητας δε διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο στο Δήμο μας, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Όμως, ξεκίνησε να διοργανώνεται το προηγούμενο Σάββατο με ποδηλατάδα στον Πυργετό και συνεχίζεται με δράσεις σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Τεμπών".