Με κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΛ και το Σωματείο Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ, μετά από το πρόσφατο περιστατικό με τραυματισμό εργαζόμενης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ζητά τον άμεσο έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Κατόπιν της κοινής συνεδρίασης των συλλόγων εργαζομένων και ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ θα θέλαμε να καταγγείλουμε το συμβάν με τη συνάδελφο του Ακτινολογικού Εργαστηρίου που τραυματίστηκε από πτώση της πόρτας στον χώρο αναμονής του Ακτινολογικού τμήματος.

Από κλινική εξέταση και εργαστηριακό έλεγχο στο ΤΕΠ διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο χέρι της στο ύψος της πηχεοκαρπικής άρθρωσης, για την αντιμετώπιση του οποίου τοποθετήθηκε γύψος, ενώ έφερε και ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι και στο πόδι. Στη θέση της συναδέλφου θα μπορούσε να βρεθεί οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος, συνοδός, ασθενής, χρήστες υγείας.

Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πρέπει να είναι και να νιώθουν ασφαλείς μέσα στους χώρους εργασίας τους.

Η διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε το δυσάρεστο αυτό συμβάν δεν είναι δική μας ευθύνη και ζητούμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση των συνθηκών που έγινε αυτό το εργατικό ατύχημα και κυρίως να μεριμνήσει για την πρόληψη παρόμοιων συμβάντων, προχωρώντας σε πλήρη έλεγχο όλων των χώρων του Νοσοκομείου.

Είναι ευθύνη της κάθε Διοίκησης η ασφάλεια των εργαζομένων των χρηστών υγείας και των επισκεπτών στον χώρο του Νοσοκομείου και η προστασία από παρόμοια περιστατικά που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα αυτών.

Ζητούμε άμεσα τον έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας.

Ευχόμαστε στη συνάδελφο μας γρήγορη και όσο το δυνατόν ανώδυνη ανάρρωση.