Το επισημαίνει με δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης. “Εύχομαι να ήταν λάθος της κυρίας Κεραμέως που δεν είδε τον δήμαρχο της πόλης κατά την επίσκεψή της στη Λάρισα”.

Έχει απόλυτο δίκιο, οι εποχές της στεγνής κομματίλας μας έφτασαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Οι θεσμοί δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και η συνεργασία εκείνων που εκλέχτηκαν για να τους εκπροσωπούν είναι επιβεβλημένη για το κοινό καλό.

Η έλλειψη επικοινωνίας της κυρίας Κεραμέως με τον κ. Καλογιάννη, κατά την εδώ παραμονή της, για θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιό της και την πόλη προκαλεί έκπληξη γιατί η υπουργός Παιδείας έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής. Ούτε άλλωστε η κυβέρνηση στην οποία ανήκει πολιτεύτηκε με την λογική των διαχωριστικών γραμμών. Τουλάχιστον ο επικεφαλής της. 

Επιπλέον δεν μπορεί να μην λαμβάνεις υπόψη σου ότι έχεις απέναντί σου έναν δήμαρχο ο οποίος απεχθάνεται τον διχαστικό λόγο και κάθε άλλο παρά αποφεύγει τους ήπιους τόνους και τη συναίνεση. Καλό θα ήταν, η πραγματικά καλή υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως, με την πρώτη ευκαιρία να επανορθώσει.

Κώστας Τόλης

Η δήλωση του κ. Δεληγιάννη έχεις ως εξής:

Εύχομαι να κάνει λάθος...

Η πόλη μας υποδέχτηκε σήμερα την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως. Η Υπουργός επισκέφτηκε σχολεία, μίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, υπηρεσιακά και κομματικά στελέχη, επιτροπές, με τους σημαντικούς φορείς της πόλης. Όλους, εκτός από έναν. Το Δήμαρχο της πόλης.

Μιας πόλης που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης φορείς και εκπαιδευτική κοινότητα έμαθαν να συνεργάζονται για να βρουν από κοινού λύσεις. Μιας πόλης που πρώτη στη χώρα εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO των πόλεων που μαθαίνουν. Που βραβεύτηκε το 2017 για τις καλές πρακτικές της στη διά βίου μάθηση. Που μόλις τον Οκτώβριο η UNESCO την ανακήρυξε παγκόσμια συντονίστρια για τη σχέση ενεργού πολίτη και εκπαίδευσης

Το Δήμαρχο αυτής της πόλης, όποιοι οργάνωσαν το πρόγραμμα της Υπουργού Παιδείας, δεν θεώρησαν καλό να τον συναντήσει. Δεν το θεώρησαν χρήσιμο ούτε για την Υπουργό, ούτε για την πόλη. Κάποιοι φίλοι αναρωτήθηκαν. Σχολίασαν πως ίσως να έγινε λάθος. Ένας παλιός δάσκαλος μίλησε απλά για κάποιους που έμειναν στις διχαστικές λογικές της δεκαετίας του ΄60. Εύχομαι να κάνει λάθος. Το εύχομαι. Ολόψυχα.

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ kosmoslarissa.gr