Εντολή για απομάκρυνση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού από την αίθουσα της Ολομέλειας έδωσε ο προεδρεύων Λαρισαίος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Αφορμή ήταν αντιπαράθεση του Γ. Λαγού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διαφωνίας του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Ο τελευταίος απάντησε στον υπουργό ύστερα από επεισόδιο που είχαν νωρίτερα. Ο κ. Σκουρλέτης του επισήμανε ότι νωρίτερα είχε πει ότι «να προσέχει η οικογένειά σου». «Ποτέ», υποστήριξε ο Χρήστος Παππάς.

Στον διάλογο παρενέβησαν ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζοντας πολλές φορές προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «είσαι βλάκας», «ντροπή σου», «κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει» κ.α. Μάλιστα ο Γ. Λαγός σηκώθηκε όρθιος με αποτέλεσμα ο Γ. Λαμπρούλης να διακόψει την συνεδρίαση και να καλέσει την φρουρά για να βγάλει έξω από την αίθουσα τον Γ. Λαγό.

Η φράση που πυροδότησε την ατμόσφαιρα ήταν η υπόμνηση του Π. Σκουρλέτη ότι κατά την συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η Χρυσή Αυγή είχε απειλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με εδώλιο. «Αυτή τη στιγμή όμως εσείς είστε στο εδώλιο κατηγορούμενοι για δολοφονία», επισήμανε.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας έχει εισέλθει η φρουρά.

«Ασπίδα» γύρω από τον Γ. Λαγό σχημάτισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγή προκειμένου να μην τον αποπέμψει η φρουρά της Βουλής ύστερα από την σχετική εντολή του προεδρεύοντως Γιώργου Λαμπρούλη.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φώναζε προς τα υπουργικά έδρανα. «Είστε υπόδικοι» του επεσήμανε έντονα ο Ν. Φίλης.

Κάποια στιγμή ο Ηλ. Κασιδιάρης βγήκε έξω από την αίθουσα μιλώντας στο κινητό του και ρωτώντας «έχει φαγωθεί ο Βούτσης να τον βγάλει από την αίθουσα. Τι προβλέπεται;». «Α, τρεις παρατηρήσεις», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επανήλθε στην Ολομέλεια, όπου ο Γ. Λαγός συνεχίζει να κάθεται στο έδρανό του.

Η συνεδρίαση έχει ήδη διακοπεί για περίπου 20 λεπτά.

Naftemporiki.gr