Χάρμα ... ώτων ο Θεόδωρος Πάγκαλος σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάϊ. Κληθείς να σχολιάσει το Σκοπιανό και τις διπλωματικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αλλαγή του ονόματος, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει ...ΣΥΡΙΖΑ: "Μπορεί οι Συριζαίοι να τα έκαναν λίμπα στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά η επίλυση του Σκοπιανού θα είναι μια τεράστια επιτυχία για τη χώρα και τους την αναγνωρίζω".

Μάλιστα εξήγησε ότι ο ίδιος είχε πάντα την άποψη ότι το θέμα έπρεπε να είχε επιλυθεί από παλιά, διότι είναι παραλογισμός μια χώρα να θέλει να απαγορεύσει σε μια άλλη για το πως θα ονομάζεται. Πρόσθεσε δε ότι ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί είχαν ποτέ αντίρρηση για αλλαγή του ονόματός τους και θυμήθηκε ένα περιστατικό από την περιοχή της Λάρισας:

"Κάποτε είχα παρευρεθεί σε ένα γάμο στην Αγιά και σε ένα μαγαζί όπου καθόμασταν ξεχώρισα μια ωραία κυρία την οποία κοιτούσα - άλλωστε στην ηλικία που βρίσκομαι δεν μπορώ να κάνα  και τίποτα άλλο.... Σε κάποια στιγμή η κυρία σηκώθηκε, με πλησίασε και μου συστήθηκε. Ήταν δημοσιογράφος της τηλεόρασης των Σκοπίων και έκανε διακοπές στον Αγιόκαμπο. Κύριε υπουργέ, μου είπε, πάντα ήθελα να σας σφίξω το χέρι και να σας συγχαρώ, ζητώντας σας να λύσετε το θέμα με τη χώρα μου. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο θα είναι το όνομα, εμείς λύση θέλουμε. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μας, εδώ ψωνίζουμε, εδώ κάνουμε τις διακοπές μας...".

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των Σκοπίων μπόρεσε να κερδίσει ακόμα και τον Πάγκαλο, μάλλον βρισκόμαστε σε καλό δρόμο...

Κ.Τ.