Υπήρξαν ενδιαφέροντα, από πολιτικής απόψεως, «πηγαδάκια» στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Σύνταγμα στο προαύλιο της Βουλής, χωρίς μάλιστα να λείψουν και τα Θεσσαλικού ενδιαφέροντος στιγμιότυπα με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να παρουσιάζει έντονη κινητικότητα. Όπως αναφέρει ο "Βηματοδότης", ο υπουργός-καναλάρχης Ν. Παππάς ήθελε να διευρύνει τον κύκλο των πολιτικών γνωριμιών του (ποιος ξέρει, ίσως του φανούν χρήσιμες στο μέλλον) και στόχευσε τους γαλάζιους περιφερειάρχες και έναν γαλάζιο δήμαρχο (τον κ. Πατούλη). Ο κ. Παππάς κατευθύνθηκε πρώτα στον κ. Τζιτζικώστα, τον αγκάλιασε, τον φίλησε, τον ξαναφίλησε και έκλεισε ραντεβού μαζί του.

Εν συνεχεία αντί να πάει στον άλλον γαλάζιο περιφερειάρχη, τον Κ. Αγοραστό (που τον περίμενε εναγωνίως), πήγε ο Αγοραστός στον Παππά (φωτογραφία). Η ίδια εικόνα (αγκαλιές, φιλιά κ.τ.λ.) επαναλήφθηκε, με μία διαφορά. Άνοιξαν και μακρά συζήτηση, αντάλλαξαν τηλέφωνα και συμφώνησαν να τα ξαναπούν λίαν συντόμως. Οταν ρωτήθηκε ο κ. Αγοραστός τι έλεγε τόση ώρα με τον κ. Παππά, έδωσε την εξής απίστευτη απάντηση: Πρώτον, αντελήφθη, όπως είπε, ότι θα τον φωτογράφιζαν και έδιωχνε κόσμο για να μην τους κόβει τη... θέα. Και δεύτερον, ότι ο υπερυπουργός-καναλάρχης του ζήτησε... ρουσφέτι: «Να προσέχεις τον Βόλο». Και ξέρετε γιατί; Επειδή από τον Βόλο κατάγεται η σύζυγος του κ. Παππά.

Αλλά υπήρξε και κάτι άλλο που και οι δύο το κρύβουν επιμελώς. Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός είναι φαν των... selfies. Εδειχνε τις selfies που έβγαλε (πάρτε χαρτί και μολύβι και μετρήστε) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο (μέσα σ' ένα C-130), με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα (τρεις τον αριθμό), με τον Πάπα (δύο φωτογραφίες), με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον Αντ. Σαμαρά, με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, με τον Κ. Καραμανλή, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Ν. Κακλαμάνη και με πολλούς άλλους...

Χ.Ψ.