Το τελευταίο διάστημα, λόγω και της δημοσκοπικής ανόδου της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι λίγα τα στελέχη που είτε είχαν αποχωρήσει από το κόμμα είτε δεν είχαν εκλεγεί, και επιδιώκουν σήμερα την «επιστροφή» τους.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι πολλοί από τους εν ενεργεία βουλευτές αλλά και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο επιστροφής πρώην βουλευτών ή και υπουργών που στα δύσκολα εγκατέλειψαν το κόμμα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του parapolitika.gr, ανάμεσα στα πρώην στελέχη της ΝΔ που πιέζουν ώστε να επιστρέψουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι ο Λαρισαίος Χρήστος Ζώης.

Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009 ο Χρήστος Ζώης εξελέγη βουλευτής Λάρισας με την Νέα Δημοκρατία.

Διεγράφη από την ΝΔ στις 13 Φεβρουαρίου 2012 γιατί καταψήφισε την Β' Δανειακή Σύμβαση και προσχώρησε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τους οποίους εξελέγη βουλευτής στη Λάρισα τον Μάιο του 2012, αλλά όχι ξανά τον Ιούνιο.

Στη συνέχεια, αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ και ίδρυσε το κόμμα "Νέα ΜΕΡΑ", ενώ κατόπιν προσχώρησε στο κόμμα "Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό" με τον Βύρωνα Πολύδωρα, πολιτικό εγχείρημα που δεν είχε επιτυχία.

Τον Αύγουστο του 2015 διορίστηκε υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.