Η μακροχρόνια ανεργία παραμένει η μεγαλύτερη πληγή για την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Το μεγάλο πρόβλημα των ατόμων που αναζητούν εργασία περισσότερο από 12 μήνες και παρ’ όλα αυτά δεν βρίσκουν ολοένα και διογκώνεται δείχνοντας ότι η κρίση προχωρά βαθύτερα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑT για το τρίτο τρίμηνο του 2016 το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων ανέρχεται στο 73,8% (!). Συνολικά παρατηρείται μια υποχώρηση της ανεργίας από το 24% που ήταν πέρυσι στο 22,6% με τον αριθμό των ανέργων να φτάνει τα 1.092.589 άτομα.
Στην περιφέρεια Θεσσαλίας αν και παρατηρείται μια αποκλιμάκωση από 26,5% σε 24,8% ωστόσο παραμένει στην τρίτη θέση πανελλαδικά με τα μεγαλύτερα νούμερα μετά τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας λαμβάνοντας υπόψιν το επίπεδο εκπαίδευσης παρουσίασαν όσοι είχαν απολυτήριο γυμνασίου και διαμορφώθηκε στο 24,9%. Αντιθέτως όσοι έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό, βρίσκουν πιο εύκολα εργασία, με το ποσοστό ανεργίας της συγκεκριμένης ομάδας ανέρχεται στο 11,5%...
Τ.Π