Στην περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον θεσσαλικό κάμπο συνέβησαν ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα που η τηλεόραση δεν έδειξε.  Όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης πρώτα απ' όλα, όπως με βεβαιώνουν όσοι βουλευτές της ΝΔ τον ακολούθησαν σε αυτήν την εξόρμηση, πολύς κόσμος τον υποδεχόταν θερμά με τη λέξη «παίδαρε», ούτε «κύριε πρόεδρε», ούτε «πρόεδρε», ούτε καν «Κυριάκο». Τον είδαν έτσι ευθυτενή με το γαλάζιο πουκάμισο έξω από το παντελόνι του (στυλ Βαρουφάκη) και τον προσφωνούσαν με αυτόν τον τρόπο. Δεν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης δυσαρεστήθηκε, ίσα - ίσα έδειξε να το απολαμβάνει... Ηταν μία εντυπωσιακή υποδοχή όπου και αν πήγαινε.
Οπως απολάμβανε κάθε λέξη που του έλεγαν κυρίως οι αγρότες και οι αγρότισσες που συναντούσε. Για παράδειγμα, μια ηλικιωμένη κυρία τον πλησίασε μετά τη σύντονη ομιλία που έκανε στο χωριό Βλαχογιάννη και του είπε: «Παίδαρε, άμα μας λες και εσύ ψέματα όπως μας έλεγε ο Τσίπρας, θα πέσουμε στη θάλασσα να πνιγούμε όλοι μαζί». Ο κ. Μητσοτάκης απλώς τη διαβεβαίωσε πως δεν λέει ψέματα. Ενας άλλος, στην Καρδίτσα ήταν λιγάκι πονηρός. Τον προέτρεψε να τα αλλάξει όλα (κάτι στο οποίο στην αρχή συμφώνησε ο κ. Μητσοτάκης), αλλά εν συνεχεία ο κύριος αυτός είχε και απαιτήσεις: «Οταν γίνεις κυβέρνηση, παίδαρε, να με διορίσεις στις τεχνικές υπηρεσίες». Στη φράση αυτή ο κ. Μητσοτάκης σοβάρεψε και του είπε ότι όλα θα γίνουν αξιοκρατικά...
Απ' ό,τι είδα και απ' ό,τι μου περιέγραψαν στον θεσσαλικό κάμπο ο κ. Μητσοτάκης από τα «πεσκέσια» που πήρε από τους ψηφοφόρους του ήταν ωσάν να ψώνιζε σε σουπερμάρκετ: τσάγια του βουνού, τυριά, βότανα, φέτα, τσίπουρα, κρασιά, γιαούρτια, ψωμί, παξιμάδια και πολλά άλλα καλούδια που παράγει ο κάμπος τον φίλεψαν οι κάτοικοί  του. Μαζί με αυτά να προσθέσετε και τις γκλίτσες, τις παλιές ιστορικές φωτογραφίες με τον πατέρα του όταν επισκεπτόταν την περιοχή (το 1995, όταν ήδη ήταν επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ) και βεβαίως τα κεράσματα. Σε μια περίπτωση πήγαν να τον κεράσουν ένα ολόκληρο αρνί. Ο πρόεδρος της ΝΔ, λιτοδίαιτος, μόλις το είδε απλώς χαμογέλασε. Δεν είπε ότι δεν θέλει, ίσως για να μην τους προσβάλει, αλλά πήρε έναν μεζέ.