Η μεγάλη απορία που ταλανίζει την υπουργό Πολιτισμού είναι ότι δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει γιατί δεν γίνεται... αντιληπτό το «σπουδαίο» (κατά την άποψή της) έργο της στον Πολιτισμό. Ναι, υπάρχουν κι αυτές οι ανησυχίες κατακαλόκαιρο σε υπουργούς. 

Ετσι η Λυδία Κονιόρδου αναζητεί (πλην όμως ματαίως) τις αιτίες που τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την υποστηρίζουν όσο εκείνη θα περίμενε. Στη Βουλή οι σύντροφοί της την έχουν σε ένα είδος απομόνωσης. Σπανίως της μιλούν και πιο σπάνια την κάνουν παρέα. 

Χαμένη μέσα σε έναν κυκεώνα άλυτων προβλημάτων, δέχθηκε και το τελευταίο χτύπημα, εκ των έσω, την «επίθεση» της Αννας Βαγενά για τις θεατρικές επιχορηγήσεις. Η φράση «Κρίμα που χάθηκε μια ωραία ευκαιρία να δείξουμε ότι αλλάζουμε νοοτροπία» λέγεται πως της κόστισε πολύ. 

Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και υπουργός βρίσκεται τελευταίως σε απόγνωση και δεν ξέρει από πού να πιάσει το νήμα της σωτηρίας της. Προς το παρόν κάνει αλλαγές στο Γραφείο Τύπου - μόλις παραιτήθηκε η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη που είχε και τη συνολική εποπτεία.

Ισως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο άνθρωπος που λέγεται ότι την έβαλε στην κυβέρνηση, να είναι και ο μόνος που μπορεί να την κρατήσει. Γιατί αν την εγκαταλείψει κι αυτός...

Το Βήμα