Παράσταση της Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 20.30, στη Σκηνή Μπαλέτου στον Μύλο του Παππά με τίτλο “Push the Sky Away” και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Εφτά χορεύτριες, εφτά βράχοι,  εφτά τραύματα.

«-Φανταστείτε μια πέτρα στο μέγεθος ενός μεγάλου σπιτιού· κρέμεται, κι από κάτω είστε εσείς.  Άμα πέσει πάνω στο κεφάλι σας,  θα πονέσετε;

-Μια πέτρα σαν ένα σπίτι;  Είναι βέβαια φοβερό.

-Δε λέω για τον φόβο· θα πονέσετε;

-Μια πέτρα σα βουνό, ένα εκατομμύριο καντάρια;  Φυσικά δε θα πονούσα καθόλου.

-Όμως, για σταθείτε πραγματικά εκεί από κάτω, κι όσο θα κρέμεται, θα φοβάστε πάρα πολύ πως θα πονέσετε. Κι ο πρώτος σοφός κι ο πρώτος γιατρός, όλοι, όλοι, θα φοβούνται πολύ. Όλοι θα ξέρουν πως δε θα πονέσουν κι όλοι θα φοβούνται πως θα πονέσουν»

(«Οι Δαιμονισμένοι»  Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, μετάφραση:  Άρης Αλεξάνδρου)

Εμπνεόμενη και εκκινώντας από το παρατιθέμενο απόσπασμα (διάλογος)  από τους «Δαιμονισμένους» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, η παράσταση ερευνά το αίσθημα του πόνου, του φόβου, της απειλής, της καθήλωσης, της μνήμης, της προσδοκίας και του σκοπού,  εν τέλει τη συντριβή  ή αναγέννηση μέσω της τραυματικής εμπειρίας.

Θα ξημερώσει ή θα συνεχιστεί το  ατέρμονο  ταξίδι στο σκοτάδι της παθητικής, άκαμπτης,  από τον φόβο ύπαρξής μας;  Ο Κάρλος Φουέντες απαντά: «Η μόνη που μπορεί να μονομαχήσει πραγματικά με τον φόβο για το άγνωστο είναι η φαντασία μας και το πώς θέλουμε τον κόσμο».

Σύλληψη,  χορογραφία: Μαρία Γαδετσάκη

Ηχητικός σχεδιασμός/ προγραμματισμός- ζωντανή εκτέλεση: Αποστόλης Γιάγκος

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):  Αναστασία Δαλαμήτρου, Αγγελίνα Καλοπήτα, Ειρήνη Κακλαμάνου, Μαρία Κυρμά, Κωνσταντίνα Λούπη, Ελένη Πέτκου, Γεωργία Συνάνη

Τραγούδι: Άρτεμις Γιάγκου

Βίντεο: Γιάννης Φλούλης

Φωτισμοί: Παναγιώτης Γιαννούλας

Σχεδιασμός εντύπων: Γιάννης Πέτρου

Επιμέλεια οργάνωσης:  Βίκυ Μπασιάκου, Ρίτσα Ζαχαρία

Ευχαριστούμε το Θεσσαλικό Θέατρο για την παραχώρηση των σκηνικών και την προσφορά πολύτιμης τεχνικής υποστήριξης.

Η επιλογή του τίτλου της παράστασης οφείλεται στον τίτλο του τραγουδιού του Nick Cave “Push the Sky Away” -από τον ομώνυμο δίσκο-, μέσω του οποίου και της ποιητικής του δύναμης,  συνοψίστηκε και εκφράστηκε η ιδέα της παράστασης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:15.

Πληροφορίες:  2410256464, Γεωργιάδου 53, Μύλος του Παππά.