Τα Shortfills και τα Flavor Shots αποτελούν τη νέα τάση στο χώρο του ατμίσματος. Πρόκειται για προϊόντα, τα οποία χρειάζονται να αναμειχθούν με βάσεις. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας στο άτμισμα. Στα Shortfills προσθέστε νικοτίνη, ενώ στα Flavor shots φτιάξτε μόνοι σας το eliquid που σας ταιριάζει.

Η έλευση τους στην αγορά, έφερε την επανάσταση στο vaping. Ο λόγος είναι η απουσία κυρίως, της νικοτίνης. Πλέον, ο ατμιστής μπορεί να προσθέσει την αναλογία μιας νικοτινούχας βάσης, ώστε να δημιουργήσει το τέλειο υγρό αναπλήρωσης. Η δυνατότητα για vape χωρίς νικοτίνη, τα έκανε αγαπημένη επιλογή ως nicotine free eliquids.

Παρακάτω θα δείτε τις διαφορές μεταξύ Shortfills και Flavor Shots. Σκοπός είναι να κατανοήσετε στο τι χρησιμεύει το καθένα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ανακαλύψετε μια εναλλακτική επιλογή στο vaping.

Τι είναι τα Shortfills;

Τα Shortfills είναι συνήθως, μεγάλα μπουκάλια με υγρό αναπλήρωσης, τα οποία δεν περιέχουν νικοτίνη. Δεν είναι συμβατά με όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, μιας που η πυκνότητα τους είναι υψηλή, με εξαίρεση εκείνα των αναλογιών 50/50. Οι ποσότητες των συσκευασιών ξεκινούν από τα 50 ml και μπορεί να φτάσουν τα 200 ml.

Πώς παρασκευάζονται και διατίθενται

Περιέχουν αρώματα, φυσική γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε nicotine shots, ανακινείτε και είναι έτοιμο προς χρήση. Όταν προμηθεύεστε την συσκευασία των 50 ml, στην πραγματικότητα η χωρητικότητα είναι για 60 ml. Χρειάζεται επιπλέον χώρος για να προσθέσετε τη νικοτίνη, και για αυτό δόθηκε αυτή η ονομασία: Shortfills = Σχεδόν γεμάτα.

Πλεονεκτήματα της χρήσης Shortfills

Χρησιμοποιώντας τα Shortfills, έχετε να κερδίσετε μεταξύ άλλων χρήματα. Γιατί αυτό; Ενώ τα έτοιμα υγρά αναπλήρωσης έχουν Χ τιμή, με τα συγκεκριμένα μπορείτε να εξοικονομήσετε σχεδόν τα πενταπλάσια χρήματα. Το μόνο που έχετε να προμηθευτείτε έξτρα είναι η νικοτίνη. Και εδώ, έχουμε το δεύτερο πλεονέκτημα. Μπορείτε εσείς να επιλέξετε το ποσοστό που επιθυμείτε. Παρόλα αυτά, είναι ιδανικά για ατμιστές που χρησιμοποιούν έως 6 mg νικοτίνης στο συνολικό eliquid. Επίσης, αποτελούν την ιδανική λύση για Sub ohm ατμιστές ή για οποιονδήποτε θέλει να φτιάξει το δικό του μείγμα.

Τι είναι τα Flavor Shots;

Τα Flavor Shots είναι αρώματα που προσθέτετε στο eliquid που θα παρασκευάσετε μόνοι σας. Τι εννοούμε με αυτό; Η συσκευασία περιέχει άρωμα και στις περισσότερες περιπτώσεις προπυλενογλυκόλη. Αυτό που χρειάζεστε είναι να δημιουργήσετε την βάση με έξτρα προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη και εάν το επιθυμείτε νικοτίνη - σε ανάλογο ποσοστό.

Διαδικασία παρασκευής και χρήσης

Προμηθευτείτε ένα μπουκάλι VG και PG, και μια βάση νικοτίνης - προαιρετικά. Η πρώτη φορά που θα πειραματιστείτε μην σας αποθαρρύνει. Το μυστικό είναι η σωστή αναλογία και μετρήσεις. Υπάρχουν όμως, εφαρμογές στο ίντερνετ που θα σας δώσουν την πληροφορία σχετικά με τις αναλογίες. Αφού προσθέσετε τα υλικά που αναφέρθηκαν, συμπληρώστε με τα Flavor Shots. Προτείνεται για μέτρια γεύση 10% προσθήκης. Αυτό όμως, που προτείνεται περισσότερο είναι 15-18% από Flavor Shots για μέγιστη απόδοση στο άρωμα.

Οφέλη από τη χρήση Flavor Shots

Το μεγαλύτερο όφελος είναι πως θα μπορείτε να πειραματιστείτε όσο σας αρέσει. Έτσι, θα καταφέρετε να φτιάξετε το τέλειο DIY eliquid, σύμφωνα με τα γούστα σας. Ακόμη, είναι μια οικονομική λύση συγκριτικά με τα έτοιμα υγρά αναπλήρωσης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να είστε ακριβείς στην προσθήκη των υλικών, να ανακινήσετε καλά και να το αφήσετε στο τέλος να ωριμάσει. Συνήθως, εάν το αφήσετε από 1 έως 3 ημέρες, το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει. Σε αυτές τις κατηγορίες eliquid, όσο περισσότερο μείνει το τελικό προϊόν, τόσο περισσότερο θα αναδείξει τις γεύσεις του.

Καταναλωτικές Προτιμήσεις και Τάσεις

Αναλύοντας τις καταναλωτικές τάσεις τόσο για τα Shortfills όσο και για τα Flavor Shots, έχουν προκύψει ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Κατ’ αρχήν, οι περισσότεροι ατμιστές που χρειάζονται γρήγορες λύσεις, καταλήγουν στα Shortfills. Ο λόγος είναι καθαρά η επιλογή προσθήκης νικοτίνης στην έτοιμη βάση. Οι ανάγκες μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Στους περισσότερους, εμφανίζεται μια μείωση στην αναλογία χρήσης της, ώσπου αρκετοί καταφέρνουν να απεξαρτοποιηθούν πλήρως στην πορεία.

Από την άλλη πλευρά, οι ατμιστές που ζητούν 0% nicotine free eliquids, προτιμούν τα Flavor Shots. Ο λόγος είναι πως το vaping είναι ένα παιχνίδι, ένα τελετουργικό που θέλουν να επενδύσουν σε αυτό. Μπορεί μεν, να υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης νικοτίνης για όσους τη ζητούν, και σε αυτή την κατηγορία υγρών. Δεν παύει όμως στατιστικά, να είναι αγαπημένη επιλογή των vapers που θέλουν το κάτι παραπάνω, κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Οι μελλοντικές τάσεις δείχνουν πως τα Shortflils θα συνεχίσουν να πρωπορεύονται, εφόσον η πλειοψηφία των ατμιστών επιλέγει προϊόντα με προσθήκη νικοτίνης για άμεση χρήση.

Συμπεράσματα

Συγκρίνοντας τα Shortfills με τα Flavor Shots, θα έχετε διαπιστώσει πως μπορεί όντως να μοιάζουν μεταξύ τους ως ατμιστικά προϊόντα. Παρόλα αυτά, το πρώτο σας λύνει τα χέρια, μιας που το μόνο που προσθέτετε είναι ένα nicotine shot, ενώ το δέυτερο θέλει λίγο παραπάνω δουλειά. Για όσους ζητούν γρήγορη λύση στο άτμισμα, τα Shortfills μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες. Σας γλυτώνουν χρόνο και χρήμα. Τα Flavor Shots, χρειάζονται πειραματισμό, μετρήσεις και ακρίβεια. Όμως, το να φτιάξετε το δικό σας eliquid είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε. Το να παίζετε με διαφορετικές γεύσεις, δημιουργώντας το προσωπικό σας μείγμα, είναι η απόλυτη ικανοποίηση.

Όσοι αναζητούν υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη, τα παραπάνω έρχονται και κάνουν τη διαφορά. Δεν πρόκειται να ξεμείνετε ποτέ από το αγαπημένο σας υγρό, όπου και να είστε, αφού οι ποσότητες είναι αρκετές για κάθε περίσταση. Ξεκινήστε από σήμερα μια έρευνα στο διαδίκτυο, βρείτε τα κατάλληλα υλικά και ένας νέος κόσμος στο άτμισμα θα ανοιχτεί  μπροστά σας!