Την ιταλική κομεντί «Τέλειοι Ξένοι» (Perfetti Sconosciuti), προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου έως την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 στις 22:00, στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά.
Καλογραμμένη σάτιρα των (μικρο)αστικών ηθών, την οποία διασκεύασε με πιστότητα ο Θοδωρής Αθερίδης ως «Τέλειοι Ξένοι».
Η 8η μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί ο Πάολο Τζενοβέζε, είναι μια έξυπνη σάτιρα της σύγχρονης (μικρο)αστικής ηθικής με δυόμισι εκατομμύρια Ιταλούς θεατές και Ντονατέλο (τα ιταλικά Όσκαρ) καλύτερης ταινίας και σεναρίου.
Η ιστορία της εκτυλίσσεται ένα βράδυ με έκλειψη σελήνης, όταν σε ένα φιλικό δείπνο, εφτά συνδαιτυμόνες, αποφασίζουν ν’ αφήσουν τα κινητά τους στο τραπέζι, μοιραζόμενοι εφεξής με τους υπολοίπους οτιδήποτε φτάνει σ’ αυτά.
Τίποτε κρυφό από κανέναν! Έχουν μυστικά από τους συντρόφους τους ή τους φίλους τους αυτοί οι συνηθισμένοι, καθημερινοί άνθρωποι;
Ό,τι ακολουθεί είναι μια άλλοτε δραματική, άλλοτε κωμική, πάντα πικρή (και σε στιγμές πάει να γίνει τολμηρή) κριτική πάνω στο πόσο λίγο γνωρίζουμε ακόμη και τον άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τη ζωή μας και μαζί ένα κοινωνικό ψηφιδωτό που αποκαλύπτεται σιγά σιγά καθώς τινάζεται πάνω από την επιφάνεια των πραγμάτων η σκόνη της υποκρισίας και του ψέματος.
Πρόκειται για μια επίκαιρη ιδέα η οποία αναπτύσσεται μέσα από ένα πανέξυπνο σενάριο σε μια σαρκαστική καταγγελία για τη βαθιά κι απάνθρωπη υποκρισία των σύγχρονων σχέσεων.
Αν και θεατρικής δομής, διαθέτει κινηματογραφικό ρυθμό, υποδειγματικό καστ, σκηνοθετική αξιοποίηση του περιορισμένου χώρου και ένα ανατρεπτικό φινάλε που στάζει φαρμάκι.
Κομεντί 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97΄
Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Πάολο Τζενοβέζε με τους: Βαλέριο Μαστραντρέα, Άλμπα Ρορβάκερ, Τζιουζέπε Μπατιστόν, Άνα Φολιέτα
Γενική είσοδος 4 ευρώ