Τη βραβευμένη με Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο αντικληρική επίθεση του Πάμπλο Λαραΐν «Η Μυστική Λέσχη», θα προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.
Εύλογα γυρισμένη σε απόλυτη μυστικότητα, η ταινία του Πάμπλο Λαραΐν, σκηνοθέτη του υποψήφιου για ξενόγλωσσο Όσκαρ “Νο”, είναι ένας κόλαφος για την επίσημη καθολική εκκλησία που θα ζήλευε κι ο Μπουνιουέλ. Συνδυάζεται εξ αρχής με ένα βιτριολικό χιούμορ, ενώ το δισυπόστατο των χαρακτήρων που υποβάλλουν οι αριστοτεχνικές ερμηνείες και τα ομιχλώδη, τυλιγμένα στο γαλάζιο ημίφως πλάνα της ταινίας βυθίζουν το θαρραλέο αυτό «κατηγορώ» σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αόρατης απειλής.
Μια ομάδα καθολικών ιερέων που έχουν κατηγορηθεί για διαφόρων ειδών αξιόποινες πράξεις, ζει σε μια απομονωμένη «λέσχη» μιας παραθαλάσσιας χιλιανής πόλης. Όταν, όμως, ένα σκάνδαλο το οποίο έχει να κάνει με το παρελθόν ενός ιερέα ξεσπά, ένας ιησουίτης ψυχαναλυτής-διαχειριστής κρίσεων αποστέλλεται από τις εκκλησιαστικές αρχές για να διευθετήσει την υπόθεση.
Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του στο Βερολίνο ο Λαραΐν αναφέρθηκε στο φανατισμό γύρω από την ιδέα της θρησκείας που κάνει ανθρώπους ακόμα και να σκοτώνονται γι’ αυτήν, ελπίζοντας πως κάτι τέτοιο θα σταματήσει.
Δραματική 2015 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 98'
Χιλιανή ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραΐν με τους: Αλφρέδο Κάστρο, Ρομπέρτο Φαρίας, Χοσέ Σόζα
Κοπή πίτας
Ανάμεσα στις δύο προβολές (στις 21:00) θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, αλλά και για όλους τους σινεφίλ.