Αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, από τις 6 - 9 Ιουνίου 2017 στις 21:30 στον θερινό κινηματογράφο «Σινέ Μύλος» στο Μύλο του Παππά, με ελεύθερη είσοδο.
Το αφιέρωμα θα δώσει την ευκαιρία στους Λαρισαίους κινηματογραφόφιλους να γνωρίσουν τον σύγχρονο κινηματογράφο του Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, θα προβληθούν τέσσερις ταινίες, όλες βραβευμένες, με ελληνικούς υπότιτλους και ευρεία θεματική γκάμα.
Η έναρξη θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου με τη δραματική κομεντί του 2004 «Στην άκρη του κόσμου αριστερά» σε σκηνοθεσία Avi Nesher.
Μια οικογένεια από την Ινδία πηγαίνει να ζήσει σε μια ερημική περιοχή του νότιου Ισραήλ, στα τέλη της δεκαετίας 1960. Η σοβαρή κόρη γίνεται φίλη με μια χαριτωμένη κι επιπόλαιη κοπέλα, η οικογένεια της οποίας ήρθε από το Μαρόκο. Μια τρυφερή ματιά στις αγωνίες και τις εκπλήξεις που φέρνει η ενσωμάτωση οικογενειών με διαφορετική προέλευση από την εβραϊκή διασπορά.
Πρωταγωνιστούν: Neta Garty, Liraz Charhi, Aure Atika . Βραβείο Κοινού στο Taormina Film Fest και βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Tokyo International Film Festival.
Την Τετάρτη 7 Ιουνίου θα προβληθεί η δραματική κομεντί του 2010, «Ο Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού» σε σκηνοθεσία Eran Riklis. Πρωταγωνιστούν: Mark Ivanir, Noah Silver, Reymond Amsalem.
Με σκοπό να προστατεύσει την εικόνα της εταιρείας του, ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού μιας αλυσίδας φούρνων ταξιδεύει απρόθυμα στην Ανατολική Ευρώπη για να παραδώσει στην οικογένειά της τη σωρό μιας υπαλλήλου, που είχε μεταναστεύσει πρόσφατα στο Ισραήλ.
5 Βραβεία Ophir, υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2011.
Με τη δραματική κομεντί του 2010, «Ο Προξενητής» σε σκηνοθεσία: Avi Nesher, θα συνεχιστεί το Αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο, την Πέμπτη 8 Ιουνίου. Πρωταγωνιστούν: Adir Miller, Maya Dagan, Tuval Shafir.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1968 ο έφηβος Άρικ πιάνει δουλειά στο πλευρό ενός μυστηριώδους προξενητή, επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, που διατηρεί ένα μικρό γραφείο σε κακόφημη συνοικία. Μέσα σε αυτόν τον αλλόκοτο για τον Άρικ περίγυρο, ο προξενητής θα τον μυήσει σε έναν καινούργιο κόσμο.
Αργυρή Πλακέτα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σικάγου 2011 και βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μπρυζ 2011.
Το Αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή της δραματικής ταινίας του 2011, «Κατακλυσμός», σε σκηνοθεσία Guy Nativ. Πρωταγωνιστούν: Ronit Elkabetz, Michael Moshonov, Tzahi Grad, Yoav Rotman.
Όλα είναι μπερδεμένα στη ζωή του Γιόνι. Είναι σχεδόν 13 ετών, εξαιρετικά έξυπνος, αλλά όχι αναπτυγμένος σωματικά και προσπαθεί καθημερινά να μεγαλώσει γρήγορα, ώστε να φαίνεται νέος άντρας στην επερχόμενη τελετή της θρησκευτικής ενηλικίωσής του.
Οι συμμαθητές του τον παρενοχλούν με την παραμικρή ευκαιρία, ενώ οι γονείς του σχεδόν δεν μιλάνε ο ένας στον άλλο ή απλά επικοινωνούν μέσω του ίδιου. Επιπλέον, ο 17χρονος αυτιστικός του αδερφός, κλεισμένος για χρόνια σε ίδρυμα, επιστρέφει στο σπίτι λίγο πριν την τελετή.
Το γεγονός αυτό συνταράζει τα ασταθή θεμέλια της οικογένειας.
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χάιφας 2011 και Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης και Βραβείο Κοινού στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2011.