Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 8:15 μμ, το κέντρο Ισπανικών Σπουδών Maria Barbero συνεχίζει τις βραδιές Ισπανικού Κινηματογράφου στο Χορίαμβο, με την υπέροχη ταινία του Χάιμε Μπαλαγκέρο, «O Θυρωρός ( Mientras duermes / Sleep Tight )» 

Ο Χάιμε Μπαλαγκέρο των «Rec», σκηνοθετεί ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ σε ατμόσφαιρα Χίτσκοκ και εξερευνά τους μηχανισμούς της κινηματογραφικής αγωνίας. Σε ένα σκηνικό συναισθηματικής ασφυξίας μας προσφέρει μια εφιαλτική μελέτη πάνω στο απόλυτο κακό.

Υπόθεση: 

Ο Σέζαρ (Λουίς Τοσάρ), είναι θυρωρός σε ένα αρτ-νουβώ συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη, που ενώ περνάει καθημερινά απαρατήρητος, γνωρίζει τα πάντα για όλους τους ένοικους. Ο Σέζαρ  τρέφεται από τον πόνο των άλλων, απολαμβάνει να σπέρνει τη δυστυχία και να τη βλέπει να μεγαλώνει. Στο πρόσωπο μιας όμορφης γυναικάς βρίσκει το τέλειο θύμα για να φτάσει στα άκρα.

Ο Θυρωρός απέσπασε έξι Βραβεία Γκαουντί, το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Φαντάσια, το Βραβείο After Dark στο Φεστιβάλ του Σικάγο, αλλά και το Βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από την Ένωση Ισπανών για την Μάρτα Ετούρα.

Πριν την προβολή, ο Γιώργος Παπαμαργαρίτης, θα παρουσιάσει την ταινία, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς, ώστε οι συμμετέχοντες να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον Ισπανικό Κινηματογράφο.

Σκηνοθεσία: Χάιμε Μπαλαγκέρο

Πρωταγωνιστούν: Λουίς Τοζάρ, Μάρτα Ετούρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είσοδος Ελεύθερη - Στο χώρο λειτουργεί μπαρ

Για περισσότερες πληροφορίες:

τ. 2411101963  κ. 6973713737 | Γαληνού 5 & Φαρμακίδου, Λάρισα