Με την πολυβραβευμένη ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «Πολίτικη Κουζίνα», συνεχίζεται την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, το «3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θόδωρος Αγγελόπουλος» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο.
Πικάντικες μυρωδιές, χαραγμένες μνήμες, γλυκόπικρη νοσταλγία. Μια ταινία βιωματική, που μιλάει για ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο που αγαπούσαν παρά τη θέλησή τους. Τραυματισμένοι και διωγμένοι από παντού, οι Κωνσταντινουπολίτες εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους ως Έλληνες, για να τους υποδεχτούν οι Έλληνες ως Τούρκους!
Μοναδική τους επαφή με το παρελθόν, το φαγητό τους, όπου έβαζαν όλες τις ιστορίες τους για να μην τις ξεχάσουν...
8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2003 (Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, σκηνογραφίας, μουσικής επένδυσης, ήχου και μοντάζ), ενώ υπήρξε και η επίσημη ελληνική συμμετοχή για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Η ταινία έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισιτηρίων στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, αγγίζοντας τουλάχιστον τα 1.300.000 εισιτήρια.
Ακολουθεί στις 9 μ.μ. μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με τον Χρήστο Κτιστάκη και τη Μαρία Ρουκά.
Στις 9.30 μ.μ. θα προβληθεί η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους τους δημοφιλούς σκηνοθέτη Χρήστου Δήμα «Ακροβάτες του κήπου».
Πρόκειται για την ιστορία μιας παρέας εντεκάχρονων αγοριών, που περνούν ανέμελα το τελευταίο καλοκαίρι της παιδικής τους ηλικίας το 1974 στην Ελευσίνα. Δεν υποψιάζονται ότι ο κόσμος των μεγάλων με τους έρωτες, τα πάθη, τις προκαταλήψεις και τις κατάρες του θα σφραγίσει την ίδια τους τη μοίρα.
Παίζουν: Χρήστος Νομικός, Έρση Μαλικένζου, Βάνα Ραμπότα, Γιώτα Φέστα, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μαρίνος, Νένα Μεντή, Αθηνά Παππά, Μηνάς Χατζησάββας.
Μουσική Νίκος Κυπουργός
• Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας β' Γυναικείου Ρόλου (Θέμις Μπαζάκα), Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 2001
• Karlovy Vary International Film Festival, 2002, διαγωνιστικό τμήμα
• Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου, Σάο Πάολο, 2007, προβολή
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό, ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Γιώτα Φέστα.