Kάθε Σάββατο έως τις 7 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, προβάλει με είσοδο ελεύθερη, βραβευμένα ντοκιμαντέρ από το CineDoc - Greece.
Το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 22:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου.
Ένα ντοκιμαντέρ που παραδίδει μαθήματα αφήγησης και συγκίνησης, με αφετηρία τη βιογραφία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ και φτάνοντας στα βαθιά μιας υπαρξιακής αναζήτησης για τη ζωή, το θάνατο και το απέραντο γαλάζιο.
Η ιστορία της ζωής του Ζακ Μαγιόλ (1927-2001) δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, καθώς ο Γάλλος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης έσπασε πάμπολλα παγκόσμια ρεκόρ κατά τη διάρκεια της θαυμαστής καριέρας του (ο πρώτος που έφτασε σε βάθος 100 μ.), ενώ ο ανταγωνισμός του με τον Ιταλό φίλο του Έντζο Μαγιόρκα ενέπνευσε τον Λικ Μπεσόν στη μεγάλη επιτυχία του 1988 «Απέραντο Γαλάζιο».
Ένας άνθρωπος-δελφίνι, όπως τον παρουσιάζει και το τεκμηριωμένο, αφηγηματικά υποδειγματικό βιογραφικό χρονικό του Λευτέρη Χαρίτου, συμπαραγωγής πέντε χωρών και γυρισμένο από την Κάρπαθο και την Ινδία μέχρι την Ιαπωνία και τις Μπαχάμες.
Ντοκιμαντέρ 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 80'
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Είσοδος ελεύθερη