Την επόμενη Τετάρτη 12/7 από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας του Δ.Κιλελέρ θα προβληθεί η ισπανική ταινία «Γιατί τρίβουν τα ποδαράκια τους?»(2006) του Αλβάρο Μπεχίνες. Η προβολή θα γίνει στις 9.15 το βράδυ στον κήπο του Νηπιαγωγείου.
Πρόκειται για μια αναζωογονητική και ξεκαρδιστική μουσική ταινία , όπου μια οικογένεια που φαίνεται κανονική αποκαλύπτεται πως είναι άκρως δυσλειτουργική. Τρεις γυναίκες από τρεις γενιές αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την ίδια μέρα. Μια γιαγιά που έχει μια σχέση με τον πεθερό της κόρης της, μια μητέρα που αναζητά την γαλήνη σε ένα new age ησυχαστήριο και μια επαναστατημένη κόρη. Και πάνω απ’ όλα ο πατριάρχης της οικογένειας που θα αναγκαστεί να προσλάβει έναν εκκεντρικό ντετέκτιβ για να τις φέρει πίσω.
Αγάπη, ζωή και θάνατος παρουσιάζονται με ρυθμό και χιούμορ σ΄αυτή την πρωτότυπη κωμωδία.
Μια ταινία πλούσια σε ιστορίες, όπου η αγάπη είναι το κεντρικό θέμα φωτισμένη από τρείς πλευρές: νεότητα, ωριμότητα και γηρατειά. Το ατού της ταινίας είναι τα χορευτικά νούμερα και τα τραγούδια με ρίζες από το φλαμένκο ως την ποπ και την κλασική μουσική.
Η προβολή είναι δωρεάν και γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την πρεσβεία της Ισπανίας