Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη διοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας « Με θέα το Αιγαίο», με κινηματογραφικά εργαστήρια και προβολές.
Συγκεκριμένα ομάδα του Φεστιβάλ αποτελούμενη από την Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, απόφοιτο τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, και υποψήφια διδάκτορα,  την ηχολήπτη Ντίνα Σδράλλη και τον υπεύθυνο του Πανελλήνιου μαθητικού φεστιβάλ/artfools εκπαιδευτικό Αργύρη Γιουρούκη, θα συναντήσουν την Παρασκευή  29 Ιουλίου 11 το πρωί στα Μεσάγγαλα  στο χώρο της κεντρικής εξέδρας τους μικρούς φίλους , για να κινηματογραφήσουν τις ιδέες τους , τη φαντασία τους και τις δικές τους ιστορίες με πρωταγωνιστές/ /σκηνοθέτες/καμέραμαν, φυσικά τους ίδιους.
 Αφού σχεδιασθεί από τους ίδιους τους μικρούς φίλους το σενάριο, και επιλεγούν οι χώροι του γυρίσματος, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στη μαγεία του γυρίσματος, στις βασικές αρχές του μοντάζ, στη μουσική επένδυση και γενικά στα προστάδια μιας ταινίας.
Το εργαστήρι θα επαναληφθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί στον ίδιο χώρο, και η συμμετοχή σ΄αυτό φυσικά είναι ελεύθερη. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έχουν dvd με το ταινιάκι/, παραγωγή του εργαστηρίου, αφού γίνει η απαραίτητη επεξεργασία και το μοντάζ από την ομάδα της artfools.
Εξ΄άλλου στα πλαίσια της δράσης « το Φεστιβάλ artfools ταξιδεύει» βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους ελληνικές , ξένες αλλά και animation, θα προβληθούν την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 21:00 στη Βελίκα  στο θέατρο Πλατάνια, ενώ το Σάββατο  30 Ιουλίου και ώρα 21:00 προβολές θα γίνουν και στο Καστρί Λουτρό, στο χώρο της πλατείας με είσοδο φυσικά ελεύθερη.