Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αποκτά μια πρωτόγνωρη δυναμική. Γεμάτες αίθουσες, νέος κόσμος, πλήθος εθελοντών και γενικά μια απόλυτα κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Σήμερα δεύτερη ημέρα της 10ης διοργάνωσης  το αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο με ταινίες από τη συλλογή του Ινστιτούτου Θερβάντες με τη συνεργασία του οποίου γίνεται το αφιέρωμα, μεγάλο κοινό παρακολούθησε τις προβολές. Η αίθουσα του Χατζηγιάννειου κατακλύσθηκε κυριολεκτικά . Στο διάλειμμα και ανάμεσα στις δύο προβολές το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών Μαρία Μπαρμπέρο, είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ με ισπανικές γεύσεις, ισπανικό κόκκινο κρασί και φυσικά το καθιερωμένο σαγκριά, το οποίο τίμησαν δεόντως οι θεατές.
Ισπανικός Κινηματογράφος και στις Σεϋχέλλες όπου στο νέο διαμορφωμένο χώρο προβλήθηκε  η ταινία «Το δέρμα που κατοικώ» (La piel que habito).Σκηνοθεσία : Πέδρο Αλμοντοβάρ . Και εκεί ο χώρος γέμισε από λάτρεις του Ισπανικού Κινηματογράφου.
Τη  Δευτέρα συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο με δύο εκπληκτικές ισπανικές ταινίες  και Αλμοδοβάρ και πάλι στις Σεϋχέλλες.
Χατζηγιάννειο. 18:00  Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο
«Ευτυχισμένα 140»  (Felices 140)  Ισπανία, 2014. 98’.
20:00 «Στα πρόθυρα» (No todo es vigilia) 2015  Ισπανία-Κολομβία 98’.
Πολυχώρος Σεϋχέλλες  19:30  Ισπανικός Κινηματογράφος. Αλμοδοβάρ. « Γύρνα πίσω»  (solver) 2006 .Σκηνοθεσία - σενάριο Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Το Σινεμά στα « Άδυτα της Δημόσιας Διοίκησης,Γραφειοκρατία»
Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, συνεχίζεται για Τρίτη ημέρα με ένα σημαντικό αφιέρωμα στα πλαίσια της θεματικής « Το Φεστιβάλ στην κοινωνία». Φέτος φιλοξενείται μία ιδιαίτερη ενότητα με θέμα: «Δημόσια Διοίκηση, Γραφειοκρατία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μεταρρύθμιση Δημόσιου τομέα" και συγχρηματοδοτείται από το την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)  και από εθνικούς πόρους.
Στο πλαίσιο της ανάδειξης του θέματος «Δημόσια διοίκηση και γραφειοκρατία»,  θα προβληθούν διεθνείς ταινίες που αντλούν την θεματολογία τους από τέτοιου είδους περιστατικά και δραστηριότητες. Στο αφιέρωμα με τον τίτλο « Το σινεμά στα άδυτα της γραφειοκρατίας» θα προβληθούν 7 συνολικά ταινίες  5 από τις οποίες σε Α΄προβολή στην Ελλάδα. Οι προβολές θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και θα γίνουν στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας « Κωνσταντίνος Κούμας» από Δευτέρα 5 μέχρι και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.
 Την πρώτη ημέρα 5 Φεβρουαρίου, θα προβληθούν στην Κεντρική Δημόσια βιβλιοθήκη «Κων/νος Κούμας  οι ταινίες : 19:00 «Μετά τη ζωή - 4 ιστορίες βασανιστηρίων» ( after life)(2011) - Α΄ Προβολή- Φινλανδία, 59΄, ντοκιμαντέρ, έγχρωμο και 20:30 «Καταδίκες»( convictions)  (2016) Α΄Προβολή. Ρωσία – Πολωνία 63΄ντοκιμαντέρ έγχρωμο. ΄Ολες οι ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.
Μετά την προβολή της πρώτης ταινίας ο Ψυχοθεραπευτής και Οικογενειακός θεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης θα μιλήσει με θέμα « Η Γραφειοκρατία βλάπτει σοβαρά την ψυχική Υγεία» και θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό. Η ομιλία θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και στη συνέχεια η προβολή της δεύτερης ταινίας.
Μετά τη ζωή - 4 ιστορίες βασανιστηρίων (2011) - Α΄ Προβολή- Φινλανδία, 59΄, ντοκιμαντέρ.Σκηνοθεσία, σενάριο : Mervi Junkkonen Υπότιτλοι: Ελληνικοί.Βραβείο Ποιότητας του Φινλανδικού Συμβουλίου Κινηματογράφου 2012
Περίληψη : Οι Kebi, Serge, Musa και  Hector κατάγονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου, αλλά έχουν ένα κοινό στοιχείο. Όλοι έχουν υποστεί βασανιστήρια στις πατρίδες τους. Σε αντίθεση με τις προσδοκίες τους, επέζησαν και τώρα ζουν μακριά από το σπίτι τους στη Φινλανδία. Η ζωή συνεχίζεται, αλλά με ορισμένους περιορισμούς. Τα βασανιστήρια επηρεάσαν το μυαλό, την αυτοεκτίμηση και τον ύπνο τους.
Καταδίκες (2016) -Α΄ Προβολή- Ρωσία, Πολωνία- 63΄,  κωμωδία/ντοκιμαντέρ.Σκηνοθεσία: Tatyana Christova Υπότιτλοι: Ελληνικοί.
Περίληψη: Τέσσερις ιστορίες της συνάντησης νεαρών ανδρών με τις επιτροπές στρατολόγησης. Ο Roman, ενθουσιώδης ειρηνιστής, υποβάλλεται σε μια σειρά ταπεινωτικών δικαστικών δοκιμασιών. Οι Losha και ο Victor, υπομένουν μακρές και επικριτικές εξετάσεις που υπονομεύουν την προσωπικότητά τους. Τέλος, ο Johnny, βετεράνος του κινήματος των LGBT, συλλαμβάνεται. Όλοι δοκιμάζονται από μια γραφειοκρατική μηχανή που δεν βλέπει θετικά εκείνους που αμφισβητούν τη σκοπιμότητα της στρατιωτικής θητείας.