Ο θερινός κινηματογράφος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, ανοίγει τις πόρτες του, αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στις 22:00 και μας υποδέχεται κι αυτό το καλοκαίρι να ζήσουμε μοναδικές στιγμές, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Και φέτος, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, θα προβάλλει ταινίες για όλες τις προτιμήσεις. Κωμωδίες, δράματα, θρίλερ, περιπέτειες, φαντασίας, παλιές, καινούριες και πρώτης προβολής.

Επίσης, τα Σάββατα από τις 15 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου θα προβληθούν βραβευμένα ντοκιμαντέρ από το Cinedoc σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, με είσοδο ελεύθερη.

Το ραντεβού, όσων αγαπάμε τον καλό κινηματογράφο, μεταφέρεται στον Μύλο, από τις 10 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Για την έναρξη, ο θερινός κινηματογράφος θα προβάλει την οσκαρική ταινία «Το Πράσινο Βιβλίο», μια αληθινή αντιρατσιστική ιστορία, από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 22.00.

υπόθεση

Δεκαετία του '60. O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρονξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δρ. Ντον Σίρλεϊ, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο.

Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Συναντούν τον ρατσισμό, διάφορους κινδύνους - αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.

Δραματική κομεντί 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι με τους: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι
Όσκαρ 2019 Καλύτερης Ταινίας, Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Μαερσάλα Άλι) και Πρωτότυπου Σεναρίου.