Την επόμενη Τετάρτη 28/6 στις 21.15΄ θα προβληθεί στον κήπο του Νηπιαγωγείου της Νίκαιας η ταινία «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας…και άνοιξη…» (2003) του Κιμ Κι Ντουκ.
Νοτιοκορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Κιμ Κι Ντουκ με τους: Ο Γιουνγκ-Σου, Κιμ Κι Ντουκ, Χα Γέο Τσιν
Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει σ' ένα ερημητήριο στη μέση μιας λίμνης με ένα νεαρό μαθητευόμενό του. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για να επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια κυνηγημένος από το νόμο. Η απόλυτη ταινία ζεν. Εκθαμβωτική ομορφιά των πλάνων, αγαλλίαση της ψυχής. Για όχι ανυπόμονους σινεφίλ.
Ο σκηνοθέτης Ki-duk Kim μέσω της ταινίας του προβάλλει την βουδιστική άποψη ότι η σωματική και συναισθηματική βιαιότητα της ζωής μπορούν να αμβλυνθούν μέσω της αφύπνισης και του διαλογισμού που οδηγούν στον φωτισμό. Η ταινία αποτελείται από εκπληκτικές εικόνες φυσικών τοπίων που μεταμορφώνονται με την πάροδο των εποχών και των χρόνων. Ο Ki-duk Kim κινείται μεταξύ λυρικότητας της φύσης, βουδιστικών αληθειών και βίαιων στιγμών της πραγματικής ζωής μεταφέροντας στον θεατή μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.