Μετά την ολοκλήρωση της προβολής ταινιών του ισπανόφωνου κινηματογράφου, προγραμματίζονται για τον μήνα Σεπτέμβριο βραδιές γαλλόφωνου κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και υλοποιούνται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου και του Αναψυκτηρίου-Καφέ του Διαχρονικού Μουσείου.

Έναρξη την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, με την κωμωδία του Rémi Bezançon Ο μυστηριώδης κύριος Πικ (Γαλλία, Βέλγιο. 2019. 100΄) με τους Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaaz κ.ά.

Παράλληλα, πριν την προβολή, στις 19.00, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας θα ξεναγήσουν το κοινό στη σπουδαία περιοδική έκθεση με τίτλο «Ειδώλιο», που φιλοξενείται στο Μουσείο. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις θα γίνεται με το εισιτήριο του μουσείου, ενώ η παρακολούθηση των ταινιών θα είναι δωρεάν.

Λόγω της εφαρμογής των οδηγιών ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2413508242 και ώρες: 10.00-14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπόθεση: Ο σκηνοθέτης μεταφέρει απολαυστικά στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα David Foenkinos. Σε μία παράξενη βιβλιοθήκη ενός χωριού της Βρετάνης, μία νεαρή εκδότης ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο και αποφασίζει να το εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται best-seller.

Ο συγγραφέας του, όμως, ο Ανρί Πικ, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας του χωριού και νεκρός εδώ και δύο χρόνια, κατά τη χήρα του, ούτε τη λίστα με τα ψώνια δεν ήταν ικανός να γράψει. Πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, ένας διάσημος κριτικός λογοτεχνίας αποφασίζει να λύσει το αίνιγμα, με την απρόσμενη βοήθεια της κόρης του Ανρί Πικ.