Από τις 3 έως και τις 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα διαγνωστικό ταινιών μυθοπλασίας μικρού μήκους στα ελληνικά, στο διεθνές animation και ένα μη διαγνωστικό που αφορά στον εναλλακτικό κινηματογράφο. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα με θέμα «δημόσια διοίκηση και γραφειοκρατία», καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες αλλά και σε σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς.
Ειδικότερα, το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη Μουσική του Κινηματογράφου, επομένως οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τελετή έναρξης με συναυλία, έκθεση εξώφυλλων δίσκων και αφισών ταινιών των Έννιο Μορρικόνε και Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ακολουθούν το Εργαστήριο «Η μουσική στον Κινηματογράφο» με τον κριτικό Παναγιώτη Φόρσο και το Εργαστήριο «Το κινηματογραφικό μακιγιάζ» με την Παρασκευή Μπασιούκα.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή και προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, η αλληλεπίδραση μέσα από την Διευρωπαϊκή συνεργασία και η καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας των Ελλήνων θεατών. Παράλληλοι στόχοι του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του Κινηματογράφου ως σύγχρονου μέσου εκπαίδευσης κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπαίδευσης, η δημιουργία τουριστικού ρεύματος και η γνωριμία με την τέχνη του Κινηματογράφου. Τέλος, Η εκδήλωση προτίθεται να προσελκύσει τους κατοίκους αλλά και τουριστική κίνηση από την ευρύτερη περιοχή,  καθώς δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ταινίες που σπάνια φτάνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

tornosnews.gr