Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ανάδειξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου & Τεχνών Λάρισας και το Σύλλογο Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας διοργανώνει προβολές – συζητήσεις, βραβευμένων ντοκιμαντέρ από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Ε.Α.Π Λάρισας ( Ηρώων Πολυτεχνείου 211, 3ος όροφος), θα προβληθεί η ταινία Η σιωπή των Άλλων (El silencio de otros),  των Almudena Carracedo και Robert Bahar,το οποίο απέσπασε το βραβείο καλύτερου ξένου ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Πελοποννήσου.

Λίγα λόγια για την ταινία: Η ταινία μας μεταφέρει στην Ισπανία όπου 40 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί, όσο το εθνικό αφήγημα αποσιωπά τα απάνθρωπα εγκλήματα του φρανκικού καθεστώτος.

Ένα γενναίο και συγκινητικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Almudena Carracedo και Robert Bahar, που καταγράφει, επί μία επταετία, τον αγώνα των επιζώντων ενάντια στη λήθη που επιβάλλει το κράτος.