Το ντοκιμαντέρ “Flamenco de raíz / Flamenco from the roots” του Ισπανού σκηνοθέτη Vicente Pérez Herrer, θα προβάλλει στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χορού, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «María Barbero», την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 21:30  στο Μύλο του Παππά (2ος όροφος). 

Ένα ντοκιμαντέρ για τις ανθρωπολογικές ρίζες του φλαμένκο. Δίνεται έμφαση στην αίσθηση και στο τι είναι το φλαμένκο σε όλες τις μορφές του, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. 

Το φλαμένκο που κινείται στη βιομηχανία του πολιτισμού, αλλά και στο περιβάλλον του σπιτιού. Ένα ντοκιμαντέρ για το φλαμένκο που αναδύεται στους δρόμους αλλά και τα ιδιωτικά πάρτι.

Μια προσέγγιση γι' αυτούς που ζουν για να τραγουδούν φλαμένκο και εκείνους που τραγουδούν για να ζήσουν και για τους χορευτές του.

Το αληθινό φλαμένκο όπως το διηγούνται οι πρωταγωνιστές του. Ένας ερασιτέχνης τραγουδιστής φλαμένκο, καθαριστής δρόμων της Μάλαγα. Ένας αυθεντικός δάσκαλος του πραγματικού φλαμένκο από τους δρόμους και τις ρίζες του. 

Πρόβες στο AMOR DE DIOS, το σημαντικότερο εργαστήριο χορού φλαμένκο. Ένα θρυλικό μέρος όπου έχουν δουλέψει πολλοί από τους δασκάλους - χορευτές φλαμένκο. 

Το Flamenco from the Roots, αποκαλύπτει το πνεύμα της αληθινής φλαμένκο συμπεριφοράς. Γιατί το φλαμένκο είναι κάτι περισσότερο από μουσική, είναι ένας τρόπος ζωής.

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους και η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη. Στην προβολή θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης, ο οποίος θα προλογίσει την ταινία και θα συνομιλήσει με το κοινό.