Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας κάθε Τρίτη  στις 19:00 και στις 21:00 στο Χατζηγιάννειο από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου μέχρι την Τρίτη 3 Μαΐου 2018.
13/2/2018
Χωρίς αγάπη του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, Δραματική 127΄, Ρωσία-Γαλλία 2017.
Η Ζένια και ο Μπόρις βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Οι συνεχείς καβγάδες επηρεάζουν τη σχέση με τον 12χρονο γιο τους Αλιόσα, ο οποίος μια μέρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς.
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης της «Επιστροφής» και του «Λεβιάθαν» σκηνοθετεί υποδειγματικά μια αστυνομική ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού, παρασύρεται όμως από την ανάγκη του να είναι αυτή μια ταινία - μεταφορά για την εξαφάνιση μιας ολόκληρης χώρας. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, η επίσημη πρόταση της Ρωσίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
20/2/2018
Πόρτο του Γκέιμπ Κλίνγκερ, Ρομαντικό δράμα 76΄, Πορτογαλία 2016.
Ένας Αμερικανός που ζει στο Πόρτο περιφέρεται στην πόλη και αναπολεί την προ ετών σύντομη σχέση του με μια Γαλλίδα αρχαιολόγο.
Γυρισμένη με φιλμ 8, 16 και 35mm και με τις «ευλογίες» του Τζιμ Τζάρμους, η ταινία του Γκέιμπ Κλίνγκερ σηματοδοτεί μια από τις τελευταίες εμφανίσεις στο σινεμά του Άντον Γιέλτσιν αλλά και μια ρομαντική ιστορία ειπωμένη... αλλιώς.
6/3/2018
Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θ. Αγγελόπουλος»
Μια γιορτή για το ελληνικό σινεμά του χθες , του σήμερα και του αύριο, αφιερωμένο στον άνθρωπο που το έκανε γνωστό στα πέρατα του κόσμου.
13/3/2018
Η λιακάδα μέσα μου της Κλερ Ντενί, Κομεντί 94΄, Γαλλία 2017.
Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Παρότι το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στη ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, εκείνη επιμένει…
H Κλερ Ντενί εμπιστεύεται την Ζιλιέτ Μπινός σε μια ρομαντική κομεντί για το φως που λούζει την προσμονή του έρωτα και το σκοτάδι που τη σκεπάζει στην πραγματικότητα.
20/3/2018
Happy End του Μίκαελ Χάνεκε, Δραματική 107΄, Γαλλία-Αυστρία 2017.
Ένα εργατικό ατύχημα φέρνει στην επιφάνεια τα αθώα και τα ένοχα μυστικά της μεγαλοαστικής οικογένειας των Λοράν, ιδιοκτητών κατασκευαστικής εταιρείας.
Αινιγματική στην αφήγησή της και σκληρή όσο και η ειρωνεία του τίτλου της, η νέα ταινία του Μίκαελ Χάνεκε ξεγελά για το πόσες και πόσο ικανοποιητικές απαντήσεις δίνει στις μεγάλες ερωτήσεις που θέτει σχετικά με το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής.
27/3/2018
Η καλή σύζυγος της Μιριάνα Καράνοβιτς, Δραματική 94΄, Σερβία 2016.
 Η μεσήλικη Μιλένα αποτελεί υπόδειγμα συζύγου και μάνας, καθώς υποστηρίζει τον άντρα και τα τρία παιδιά της. Η τυχαία ανακάλυψη όμως σοκαριστικού οπτικού υλικού θα τη φέρει μπροστά σε ενοχλητικές αλήθειες, τις οποίες δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει.
Λαμβάνοντας ως αφορμή το πολύπαθο παρελθόν της χώρας της, η Μιριάνα Καράνοβιτς, μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες ηθοποιούς της Σερβίας στην πρώτη της απόπειρα πίσω από την κάμερα, σκιαγραφεί ένα πολυεπίπεδο και συγκινητικό γυναικείο πορτρέτο, το οποίο βγαίνει νικητής χάρη στο πάθος και την ειλικρίνεια της δημιουργού του.
17/4/2018
Καρδιά Βουνό, του Νταγκούρ Κάρι, Δραματική Κωμωδία, Ισλανδία 2016, 93΄.
Ο Φούζι είναι ένας χοντρός, εσωστρεφής 43άρης που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Μέχρι που θα γνωρίσει τη δυναμική, ομιλητικότατη Σιόρν.
«Με χιούμορ, αβίαστη χάρη και διακριτικούς συμβολισμούς (η «αθώα» παρουσία του πολέμου από τα παιχνίδια-κατασκευές μέχρι το paintball), ο Νταγκούρ Κάρι μας κάνει συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι καθυστερημένης ενηλικίωσης, δίνοντας έμφαση όχι στις δραματικές κορυφώσεις και τις έντεχνες ανατροπές του, αλλά στις ασήμαντες, τρυφερές, άτσαλες, ευφυείς ή αμήχανες λεπτομέρειές του που κάνουν τη διαφορά».
24/4/2018
Ο άνδρας που αγαπήθηκε πολύ, του Αντρέ Τεσινέ, Δραματική, Γαλλία 2014, 116΄, με τους Γκιγιόμ Κανέ, Κατρίν Ντενέβ, Αντέλ Ενέλ.
Το 1976 η νεαρή Ανιές λε Ρου επιστρέφει μετά το διαζύγιό της στη Νίκαια, όπου η μητέρα της διατηρεί ένα από τα καζίνο της περιοχής. Ενώ διεκδικεί από εκείνη χρήματα που της ανήκουν από μια κληρονομιά, ερωτεύεται τον παντρεμένο δικηγόρο της μητέρας της, γεγονός που οδηγεί τις δύο γυναίκες σε ευθεία αντιπαράθεση.
«Ο Αντρέ Τεσινέ σκηνοθετεί με τη συνήθη κομψότητά του αλλά και χωρίς πραγματική ένταση μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις εξαφάνισης στα αστυνομικά χρονικά της Γαλλίας, περισσότερο σαν το πορτρέτο μιας τάξης και μιας εποχής»
3/5/2018
Όταν τελειώσει ο έρωτας του Χοακίμ Λαφός, Δραματική 100΄, Γαλλία 2016.
Έπειτα από 15 χρόνια συμβίωσης ο Μπορίς και η Μαρί, γονείς δύο κοριτσιών, αποφασίζουν να χωρίσουν, αλλά το οικονομικό μέλλον του σπιτιού όπου μένουν γίνεται η αφορμή για μια μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ τους.
Ο εύστοχος Βέλγος σκηνοθέτης Joachim Lafosse («Our Children») επιστρέφει με ένα καθηλωτικό δράμα που ξετυλίγει σκηνές από έναν γάμο υπό διάλυση.