Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο το «3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο, με προβολές ταινιών παρουσία των δημιουργών και των πρωταγωνιστών τους και αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη.
Αναλυτικά:
Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. θα προβληθεί η ταινία του Δήμου Αβδελιώδη  «Το δέντρο που πληγώναμε» με δωρεάν είσοδο για παιδιά.
Η ταινία έλαβε πολλές διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανάμεσα τους, ειδική μνεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβείο ευρωπαϊκής επιτροπής ταινιών νεότητας του Φεστιβάλ Βερολίνου, Χρυσός Ελέφαντας καλύτερης ταινίας και Αργυρός Ελέφαντας σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Νέου Δελχί. Συμμετείχε επίσης, στην εβδομάδα κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών το 1987.
Λόγω κάποιας παρεξήγησης, η φιλία δύο αγοριών χαλάει λίγο πριν τελειώσει το σχολείο. Όταν ξαναβρεθούν στα μέσα του καλοκαιριού, θα λύσουν την παρεξήγηση και θα περάσουν αξέχαστες διακοπές μαζί. Η ταινία ξεχειλίζει παιδικότητα. Θυμίζει την παιδική ηλικία που όλοι αφήσαμε πίσω μας.
Στς 7.00μ.μ. θα προβληθεί η ταινία  «Λιούμπη» της Λάγιας Γιούργου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Αλέξης Γεωργούλης.
Η Λιούμπη είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό δράμα. Έχει πάρει το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου στο 46ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το πλατινένιο βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνές φεστιβάλ του Χιούστον. Επίσης, είχε επιλεγεί στα προκριματικά της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το βραβείο της «Ευρωπαϊκής Ταινίας 2006».
Tέλος, στις 9.30μ.μ.θα προβληθεί η ταινία  «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό, ο σκηνοθέτης της ταινίας.
Η ζωή ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη αναστατώνεται βίαια όταν μια συμμορία εισβάλλει ένα βράδυ σπίτι του, το ληστεύει και κακοποιεί την κόρη του. Η αστυνομία δεν έχει στοιχεία για να βρει τους υπόπτους, ένας γείτονας όμως θα του δώσει πληροφορίες και θα τον φέρει μπροστά σε ένα μοιραίο ηθικό δίλημμα. Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιώργος Γάλλος, Αριάδνη Καβαλιέρου.
Την Κυριακή 12 Μαρτίου, τελευταία ημέρα του Πανοράματος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. με Master Class από το σκηνοθέτη τον Κώστα Φέρρη, στον οποίο είναι αφιερωμένη η διοργάνωση.
Θα ακολουθήσει η βράβευση του σκηνοθέτη, για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΟΚΛΕ (Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας), ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Καλαντίδης, θα μιλήσει για τον Κώστα Φέρρη και το «Ρεμπέτικο».
Στις 8.00 μ.μ. θα προβληθεί το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη.
Μια εξαιρετική ταινία με πολλά βραβεία (Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1984, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1983, Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Βαλέντσια1984, Μεγάλο Βραβείο Αλεξάνδρεια 1985.
Η ζωή της μεγάλης ρεμπέτισσας, Μαρίκας Νίνου, με φόντο την τραγική ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Πρωταγωνιστούν: Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκος Καλογερόπουλος, Μιχάλης Μανιάτης, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Ζορμπάς, Κωνσταντίνος Τζούμας, Βίκυ Βανίτα, Νίκος Δημητράτος, Νικόλας Άσιμος. Την εξιστόρηση των γεγονότων συνοδεύει η μουσική και τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου και η ποίηση του Νίκου Γκάτσου.
Το Πανόραμα θα κλείσει με μουσικό αφιέρωμα στον Κώστα Φέρρη με τους μουσικούς: Μαριάννα Ζάχου, Σπύρο Καβαλλιεράτο, Βαγγέλη Τσιαπλέ, Αλέξανδρο Τσιωνά.