Το βιογραφικό δράμα «Ένας Χαρισματικός Άνθρωπος» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Νέα Υόρκη, τέλη δεκαετίας του ’20.

Ο Μαξ Πέρκινς είναι ένας σεμνός επιμελητής βιβλίων στον εκδοτικό οίκο Scribner’s Sons, και ευθύνεται προσωπικά για τα πρώτα συμβόλαια με νεαρούς υποσχόμενους τότε, σπουδαίους μετέπειτα, συγγραφείς, όπως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ.

Όταν πέφτει στα χέρια του ένα χαοτικό χειρόγραφο 1.000 σελίδων από έναν άγνωστο εκκεντρικό συγγραφέα ονόματι Τόμας Γουλφ, ο Πέρκινς είναι πεπεισμένος ότι έχει ανακαλύψει μια λογοτεχνική διάνοια και την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επαγγελματική του πρόκληση.

Οι δύο άντρες αρχίζουν να δουλεύουν το τελικό υπό έκδοση κείμενο, παλεύοντας κυριολεκτικά πάνω από κάθε λέξη. Όταν το βιβλίο «Look Homeward, Angel» («Γύρνα Σπίτι Άγγελέ μου»), γίνεται επιτυχία, ο Γουλφ βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην παράνοια.

Η ταινία βασίζεται στην βιογραφία «Max Perkins: Editor of Genius» και πρόκειται για το κινηματογραφικό ντεμπούτο του ηθοποιού και πολυβραβευμένου θεατρικού σκηνοθέτη, Μάικλ Γκράντατζ.

Ο Κόλιν Φερθ υποδύεται το Μαξ Πέρκινς, στο πλευρό του Τζουντ Λο ως Τόμας Γουλφ.

Το καστ συμπληρώνουν οι Νικόλ Κίντμαν ως Αλίν Μπέρνσταϊν, μια σχεδιάστρια ρούχων που έχει θυελλώδη σχέση με το Γουλφ, και η Λόρα Λίνεϊ ως Λουίς Πέρκινς, τη σύζυγο του Μαξ και πετυχημένη θεατρική συγγραφέα - ο Γκάι Πιρς ως Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και ο Ντόμινικ Γουέστ ως Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ.

Δραματική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104'
Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Γκράντεϊτζ με τους: Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Λίνεϊ
Γενική είσοδος 4 ευρώ