Την τελευταία ταινία ενός από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του Ευρωπαϊκού και παγκόσμιου σινεμά, «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε, προβάλει την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο.
Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα με δόσεις μαύρου χιούμορ.
Μια εύπορη οικογένεια είναι ιδιοκτήτρια μιας εντυπωσιακής έπαυλης στο Καλαί της Βόρειας Γαλλίας, όχι πολύ μακριά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς.
Τα μέλη της παίζουν κρυφτούλι μεταξύ τους: ο ηλικιωμένος πάτερ φαμίλιας σχεδιάζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Η κόρη του διαλέγει την εργασιομανία καλύπτοντας τη συναισθηματική της απονέκρωση. Ο γιος του δεν είναι ο πιστός σύζυγος που όλοι εικάζουν. Ο εγγονός του φανερώνεται ανεπαρκής σε όλα. Η 13χρονη δισέγγονή του δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται.
Μια αστική οικογένεια καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων που προκύπτουν στις επαγγελματικές και μεταξύ τους σχέσεις, αδιαφορώντας για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η προσφυγική κρίση που βρίσκεται στο φόντο.
Ο Μίκαελ Χάνεκε δεν ζητάει συμπάθεια για τους ήρωές του και δεν χαρίζει την ανακούφιση μιας ικανοποιητικής κατακλείδας. Μόνο για ένα πράγμα θέλει να βεβαιώσει: όποιος πιστεύει στα χάπι εντ σ’  αυτή τη ζωή, ας είναι έτοιμος να εκπλαγεί δυσάρεστα.
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 107 λεπτά
Γαλλοαυστριακή ταινία, σκηνοθεσία – σενάριο: Μίκαελ Χάνεκε, με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ματιέ Κασοβίτς, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Φαντίν Αρντουάν.
Γενική είσοδος 4 ευρώ.