Την ταινία της Σοφίας Κόπολα «Η Αποπλάνηση» θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.
Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ένας ζωγραφισμένος διάβολος» του Τόμας Π. Κάλλιναν. Έκανε πρεμιέρα στις 24 Μαΐου 2017 στο Φεστιβάλ των Καννών και στις 23 Ιουνίου 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ η Σοφία Κόπολα κέρδισε τον βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη, καθιστώντας τη δεύτερη γυναίκα που έχει κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο.
Η ιστορία επικεντρώνεται κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, σε ένα οικοτροφείο μόνο για κορίτσια, στη Βιρτζίνια, στο νότο της χώρας.
Ένας στρατιώτης της Ένωσης, ο Τζον ΜακΜπέρνι, τραυματίζεται σοβαρά, και θα τον βρει ένα από τα κορίτσια, που μαζεύει μανιτάρια στο δάσος.
Ο στρατιώτης καταλήγει να βρει καταφύγιο στο οικοτροφείο, όπου βρίσκονται πέντε νεαρά κορίτσια και δύο δασκάλες. Μετά από την περίθαλψη που δέχτηκε, ο στρατιώτης μένει σε ένα δωμάτιο του οικοτροφείου που κάποτε χρησίμευε ως αίθουσα μουσικής.
Εκεί, ο στρατιώτης ανακάμπτει, αλλά καταλήγει να κατακτά τις καρδιές ορισμένων γυναικών, με απρόσμενες εξελίξεις.
Η Κόπολα συνεργάζεται και πάλι με την Κίρστεν Ντανστ και την Ελ Φάνινγκ, ενώ συμπράττει για πρώτη φορά με τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Κόλιν Φάρελ και τη βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν.
Σχολιάζει η Κόπολα «Πάντοτε με ενδιέφερε ο τρόπος που οι γυναίκες αλληλεπιδρούν. Έχω δει πώς μπορεί να αλλάξει η μεταξύ τους δυναμική όταν εμφανίζεται ένας άντρας. Κι αυτή τη φορά πρόκειται για γυναίκες διαφορετικών ηλικιών που αντιδρούν διαφορετικά στην παρουσία του άντρα. »
Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 93'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σοφία Κόπολα με τους: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ
Γενική είσοδος 4 ευρώ