Αυτή την Κυριακή ,10/2/2019, η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την γαλλική κομεντί  « Η οικογένεια Μπελιέ», παραγωγής  2014, διάρκειας 106΄. Η σκηνοθεσία είναι του Ερίκ Λαρτιγκό και συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Καρίν Βιάρ, Φρανσουά Νταμιέν, Ερίκ Ελμοσνινό, Λουάν Εμερά.
Όλοι στην οικογένεια της Πολά είναι κωφοί εκτός από εκείνη. Όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα: πέρα από τις πάμπολλες υποχρεώσεις τους στην οικογενειακή φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, η μητέρα της τον υποστηρίζει όσο μπορεί και ο 14χρονος αδερφός της είναι ερωτευμένος με την καλύτερή της φίλη! Το μεγαλύτερο πρόβλημά της Πολά είναι η φοβερά πολυάσχολη καθημερινότητά της, αφού βοηθά την οικογένειά της στη φάρμα τους, είναι ο συνδετικός τους κρίκος με τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ γίνεται μέλος της σχολικής χορωδίας. Σύντομα έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει τους πάντες με την υπέροχη φωνή της και ο καθηγητής της αποφασίζει να την προετοιμάσει για έναν διαγωνισμό τραγουδιού, που μπορεί να της εξασφαλίσει την είσοδο σε μια σπουδαία μουσική σχολή στο Παρίσι. Πώς, όμως, θα ακολουθήσει ένα όνειρο που δεν μπορεί να καταλάβει η οικογένειά της; Και πώς θα μπορέσει να τους αποχωριστεί;
Η «Οικογένεια Μπελιέ» ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς που προβλήθηκε στη Γαλλία, κόβοντας πάνω από επτάμιση εκατομμύρια εισιτήρια στη χώρα και εξασφαλίζοντας διανομή σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως.
Μικρή, διακριτική αλλά συναισθηματικά ηλιόλουστη, η ταινία προσφέρει όχι μόνο ισόποσες δόσεις γέλιου και συγκίνησης, αλλά και μια αυθεντική νότα αισιοδοξίας για τη ζωή.
Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παράρτημα Λάρισας. Η ταινία θα προβληθεί στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, με ελεύθερη είσοδο